مقالات کاربردی

صفر تا ۱۰۰ آموزش تعویض و بستن سیفون روشویی

تعویض و بستن سیفون روشویی

آیا تا به حال شده که به کاسه روشویی یا سیفون موجود در خانه خود دقت کنید و از خودتان بپرسید که این وسیله به چه شکلی کار می‌کند؟ شاید در نگاه اول ماجرا ساده باشد. آب از ارتفاعی به درون ظرفی در ارتفاع پایین‌تر سرازیر می‌شود. با این حال، عملکرد این سیستم کمی پیچیده‌تر از این جمله است. اگر این موضوع برایتان جذابیت دارد، خوب است بدانید که در این مطلب قصد داریم صفر تا ۱۰۰ تعویض و بستن سیفون روشویی و همچنین چگونگی عملکرد آن را برایتان توضیح دهیم.

سیفون چگونه کار می‌ کند؟

به طور کلی سیفون در مکانیک سیالات و برای انتقال مایع از یک ظرف در ارتفاع بالا به ظرف دیگری در ارتفاع پایین‌تر استفاده می‌شود.

طرز کار سیفون به این شکل است که سیفون‌ها دو سر دارند که یکی از آن‌ها انتهای بلندی دارد و دیگری کوتاه است. انتهای بلند سیفون در ارتفاع پایین در ظرف غوطه‌ور می‌شود. از طرف دیگری، انتهای کوتاه سیفون هم در ظرفی که ارتفاع بالاتری دارد قرار می‌گیرد. به این ترتیب، آب از ارتفاع بالا به ظرفی که ارتفاع پایین‌تر دارد منتقل می‌شود.

تعویض سیفون روشویی

کاربرد انواع سیفون چیست؟

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که از سیفون تنها در سرویس‌ بهداشتی و توالت ها استفاده می‌شود، اما واقعیت این است که از این مکانیزم (با تغییری کوچک در محل قرارگیری) در حمام، روشویی‌ها، سینک‌های ظرفشویی و … نیز استفاده می‌شود. به طور کلی، سیفون‌ها انواع مختلفی دارند که بر اساس محل نصبشان ممکن است کار به خصوصی را انجام دهند. برخی از کاربردهای سیفون عبارتند از:

  1.  انتقال سیالات و مایعات از یک مخزن به مخزن دیگر
  2.  برای تخلیه یک مخزن (اگر خروجی وجود نداشته باشد)
  3.  برای خالی کردن یک کانال (اگر خروجی وجود نداشته باشد)
  4.  کارخانه‌های تصفیه آب
  5.  تخلیه آب فاضلاب
  6.  سیستم‌های آبیاری
  7.  تخلیه آب سینک ظرفشویی، کاسه روشویی و توالت
    در ادامه این مطلب آموزش بستن سیفون روشویی، خواهیم دید که این وسیله چه انواعی دارد و از چه اجزایی تشکیل شده است.

برای دیدن مدل های کاسه روشویی به صفحه قیمت کاسه روشویی مراجعه کنید.

 بستن سیفون روشویی

اجزای سیفون روشویی

سیفون یکی از اجزای اصلی سیستم لوله‌کشی ساختمان‌ها به شمار می‌آید چرا که برای جلوگیری از انتشار بوی بد فاضلاب کاربرد دارد. پیش از آنکه درباره نحوه بستن سیفون روشویی توضیح دهیم، ابتدا می‌خواهیم اجزای تشکیل‌دهنده آن را بررسی کنیم.

  • به طور کلی، اجزای سیفون عبارتند از:
    • گلویی
    • اتصالات زانویی
    • کاسه خروجی

طریقه تعویض سیفون روشویی

با این حال، در یک سیستم تخلیه مهم‌ترین قطعاتی که وجود دارد عبارتند از:

  1.  آبریز سیفون سینک ظرفشویی
  2.  متصل کننده T شکل سیفون
  3.  زانویی سایفون
  4.  بازویی لوله تخلیه
  5.  Fitting اتصال دهنده
  6.  زانویی سیفون سینک
  7.  قسمت دنباله سیفون ظرفشویی
  8.  شتر گلویی P شکل یا U شکل یا S شکل
  9.  سه راهی
  10.  مهره پلاستیکی بزرگ و کوچک
  11.  لوله خرطومی
  12.  لاستیک بوگیر فاضلاب

انواع سیفون روشویی

شاید برایتان جالب باشد بدانید که سیفون روشویی را می‌توان به چند نوع دسته‌بندی کرد چرا که سیفون‌ها در مدل‌ها، شکل‌ها و متریال مختلف ساخته می‌شوند و طبیعتا کارکردشان نیز با یکدیگر تفاوت دارد. اجازه بدهید که پیش از آموزش نصب سیفون روشویی انواع آن را بررسی کنیم. در اینجا می‌توان گفت که پرکاربردترین و پرفروش‌ترین سیفون‌ها به شکل S و P هستند که در بین این دو مدل، از سیفون مدل P شکل برای ایجاد اتصال در روشویی و حمام و دستشویی استفاده می‌شود.

جریان آب (یا فاضلاب!) در سیفون P به شکلی است که در مقایسه با سایر نمونه‌ها کندتر به طرف چاه حرکت می‌کند. ناگفته نماند که سیفون‌ها از لحاظ عمق نیز به دو مدل تقسیم می‌شوند: آب‌بندی معمولی و آب‌بندی عمیق. آب‌بندی معمولی تقریبا ۵ سانتی‌متر عمق دارد. در آب‌بندی عمیق این عمق به حدود ۱۰ سانتی‌متر می‌رسد.

البته سیفون روشویی انواع دیگری نیز دارد. سیفون راه بند یکی از انواع سیفون روشویی است که همانطور که از نامش پیداست برای جلوگیری از پخش بوی نامطلوب فاضلاب استفاده می‌شود. سیفون چربی‌گیر نیز نوع دیگری از سیفون است که از ورود روغن یا چربی به درون چاه جلوگیری می‌کند.

ما در ادامه درباره دو نوع سیفون روشویی صحبت خواهیم کرد که بر اساس متریال و کارکرد با هم تفاوت دارند: سیفون روشویی سنگی و سیفون روشویی اتوماتیک. پیشنهاد می شود مقاله بهترین مدل روشویی سنگی را مطالعه کنید

نحوه بستن سیفون روشویی

نحوه تعویض و بستن سیفون روشویی سنگی چگونه است؟

اگر نام سیفون روشویی سنگی تا به حال به گوشتان نخورده خوب است بدانید که بیشتر ساختمان‌های قدیمی از این نوع سیفون استفاده می‌کنند. در روشویی‌های سنگی معمولا بخش آبریز با یک پیچ بلند به لوله تخلیه اتصال دارد. در زمان نصب و بستن سیفون روشویی سنگی باید دقت کنید که روش کار آن نسبت به نمونه‌های جدیدتر متفاوت است.

برای بستن سیفون روشویی سنگی باید مراحل زیر را طی کنیم:

  •  همانطور که اشاره کردیم، این نوع سیفون یک آبریز پنجره‌ای شکل دارد که باید سوراخ وسط آن را پیدا کنید.
  •  در مرحله بعدی، لوله تخلیه را در زیر روشویی قرار دهید و سپس با پیچ‌گوشتی پیچ را به لوله تخلیه متصل کنید.
  •  در این بخش، باید سایر اجزای سیفون را به هم متصل کنید. برای سیفون‌هایی که مخزن دارند، مخزن را با کمک پیچ به دو طرف لوله تخلیه ببندید. اگر از لوله خرطومی به عنوان سیفون استفاده می‌کنید، بهتر است آن را به سمت پایین تاب دهید و بعد آن را ببندید تا آب داخل آن جمع شود.
  •  حال، اتصال‌دهنده سیفون به لوله فاضلاب را به لوله داخل دیوار وصل کنید.
  •  در نهایت، بخش پایینی لوله تخلیه سیفون روشویی را به اتصال دهنده وصل کنید و با پیچ آن را محکم ببندید.

پیشنهاد می شود مقاله هزینه آبکاری شیرالات را مطالعه کنید.

  راهنمای خرید بهترین توالت فرنگی در بازار ایران

نحوه تعویض و بستن سیفون روشویی اتوماتیک به چه شکل است؟

بستن سیفون روشویی کار دشواری نیست، اگر با نوع عملکرد آن سیفون آشنایی داشته باشید. یکی دیگر از انواع سیفون روشویی در بازار، سیفون‌های روشویی اتوماتیک هستند. این سیفون‌ها دارای سیستمی خودکار به نام Pop-up drain هستند که عمل تخلیه را به صورت خودکار انجام می‌دهند. برای اتصال این نوع سیفون روشویی باید لوله سیفون را به طور کامل به لوله فاضلاب متصل کنید. برای این کار نیاز به یک اتصال‌دهنده و یک چسب مخصوص دارید.

اگر مجبور به خرید سیفون روشویی شدید خوب است بدانید که پکیج خریداری شده باید شامل ۲ واشر و ۲ مهره اتصال‌دهنده و لوله تخلیه باشد.

  •  برای تعویض و بستن سیفون روشویی باید مهره اتصال‌دهنده را به بخش داخلی لوله تخلیه وارد کنید و مهره را بچرخانید. البته این کار به راحتی انجام نمی‌شود و باید کمی از نیروی دستتان کمک بگیرید.
  •  در مرحله بعدی، دو واشر موجود در پکیج خریداری شده را بردارید و اندازه آن‌ها را با اندازه لوله فاضلاب مطابقت دهید و آن واشری که مناسب است را بردارید.
  •  در اینجای کار، شما باید لوله تخلیه را به دیوار وصل کنید. گاهی اوقات اتفاق می‌افتد که طول لوله بلندتر از اندازه دلخواه است. در این مواقع، میزان اضافی لوله را ببرید. سپس مهره اتصال‌دهنده را داخل لوله بگذارید و مهره دیگر را روی آن قرار دهید. حال از واشر دیگر برای اتصال لوله به دیوار استفاده کنید.
  • قدم بعدی درست مانند مرحله مربوط به روشویی سنگی است. شما باید لوله تخلیه را داخل دیوار فرو کنید و با اتصال دهنده آن را ببندید. سپس لوله U شکل را به لوله تخلیه چفت کنید و مهره اتصال دهنده را در دو طرف لوله قرار دهید.
  •  در انتها، آب را باز کنید تا از عملکرد لوله تخلیه و سیفون مطمئن شوید.

  مدل کاشی سرویس بهداشتی کوچک (۲۰ نمونه طرح کاشی دستشویی)

جمع‌ بندی بستن و تعویض سیفون روشویی

همانطور که در ابتدای این مطلب اشاره کردیم، سیفون‌های روشویی انواع مختلفی دارند که برای جلوگیری از پخش بوی بد فاضلاب از آن‌ها استفاده می‌شود. ما در این مطلب سعی کردیم نحوه بستن و طریقه تعویض سیفون روشویی را به زبان ساده توضیح دهیم. امیدواریم که این مطلب برایتان مفید بوده باشد.
تجربه شما در این زمینه چیست؟ خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خودتان را با ما و خوانندگان وبلاگ گلزار هوم به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *