مقالات کاربردی

راهکارهای رفع بوی بد فاضلاب + 7 روش

بوی بد فاضلاب

علت بوی بد فاضلاب چیست؟ گاهی پیش می‌آید که در آشپزخانه مشغول شستن ظروف هستید یا قصد رفتن به سرویس بهداشتی را دارید که متوجه پیچیدن بوی بد فاضلاب در خانه خود می‌شوید. وجود چنین بویی می‌تواند آسایش ساکنان خانه یا کارکنان یک واحد اداری را مختل کند. با این حال، پخش شدن بوی بد فاضلاب مشکل پیچیده‌ای نیست و تقریبا همه واحدهای مسکونی یا اداری در یک زمانی با چنین مشکلی روبه‌رو می‌شوند. در این مطلب قصد داریم تا دلیل به مشام رسیدن این بوی بد را بررسی کنیم و روش‌های رفع آن را بشناسیم.

علت بوی بد فاضلاب چیست؟

گاز ساطع شده از فاضلاب ترکیبی از گازهای معدنی مانند سولفید هیدروژن، آمونیاک، دی اکسید کربن، نیتروژن، هیدروژن و متان است که بیشتر بوی بدی که استشمام می‌شود به علت وجود سولفید هیدروژن و آمونیاک است. خوب است بدانید که این گازها در غلظت پایین توسط مشام انسان احساس نمی‌شوند و حتی برخی از آن‌ها بوی خاصی ندارند. با این حال، قرار گرفتن در معرض این گازها می‌تواند در دراز مدت برای ساکنان خانه مضر باشد. این ترکیبات شیمیایی معمولا از طریق سیستم لوله‌کشی وارد فاضلاب ساختمان می‌شوند و از آنجایی که فاضلاب در قسمت زیرین ساختمان قرار دارد، بوی بد فاضلاب در طبقات پایینی بیشتر به مشام می‌رسد.

اما چه اتفاقی می‌افتد که این گازها (و در نتیجه بوی بد) در ساختمان پخش می‌شوند:

رفع بوی بد فاضلاب

۱. خشک بودن شتر گلویی

علت وجود شتر گلویی (یا همان لوله‌های U شکل) در لوله‌کشی‌ها جلوگیری از انتشار بوی بد فاضلاب است. روش کار هم به این صورت است که آب درون لوله U شکل جمع می‌شود و گازهای متان، نیتروژن، آمونیاک و سولفید هیدروژن و دی اکسید کربن را در خود حل می‌کند. به این ترتیب، مانع از انتشار بوی بد در ساختمان می‌شود. با این حال، گاهی اوقات به دلیلی لوله‌کشی نادرست یا مهندسی غیراستاندارد، آب در شتر گلویی جمع نمی‌شود و این لوله خشک می‌شود. نبودن آب در این بخش نیز سبب پخش شدن بوی بد فاضلاب در ساختمان می‌شود.

۲. گیر کردن مواد جامد یا فضولات در شتر گلویی

درست است که شتر گلویی برای جلوگیری از انتشار بوی بد در ساختمان طراحی شده است، اما گاهی طراحی آن باعث می‌شود که مواد غذایی یا فضولات در آن گیر کنند. به مرور زمان با جمع شدن بیشتر مواد غذایی در شتر گلویی بوی آزاردهنده‌ حاصل از آن‌ها در ساختمان می‌پیچد. برای رفع این مشکل معمولا از دریل و فنر برقی استفاده می‌شود.

۳. فاسد شدن پسماند غذایی

گاهی اوقات در حین شست‌وشوی ظرف ممکن است روغن یا برخی مواد غذایی وارد سیستم لوله‌کشی ساختمان شود. این موضوع سبب می‌شود که پس از مدتی، مواد غذایی جمع شده در لوله‌ها فاسد شوند و بوی بدی ایجاد کنند.
برای رفع این مشکل، بهترین راهکار استفاده از فنر برقی است. حرکت دورانی فنر برقی باعث می‌شود که مواد فاسد جمع شده در لوله‌ها، به فنر بچسبند و بیرون کشیده شود.

۴. پر شدن چاه فاضلاب

پر شدن چاه فاضلاب نیز یکی از دلایل انتشار بوی بد در ساختمان است که همه ما حداقل یک بار با آن روبه‌رو شده‌ایم. با پر شدن چاه معمولا آب فاضلاب به سایر نقاط ساختمان نفوذ می‌کند و همین موضوع، سبب پخش شدن بوی بد فاضلاب در ساختمان می‌شود. برای برطرف کردن این مشکل باید از خدمات شرکت‌های تخلیه چاه استفاده کنید. این شرکت‌ها معمولا پس از تخلیه چاه، اقدام به لایروبی و کف‌تراشی می‌کنند که به ترمیم چاه می‌انجامد.

بوی نامطبوع فاضلاب

روش‌ های خانگی برای رفع بوی بد فاضلاب چیست؟

 در ادامه به روش رفع بوی فاضلاب می پردازیم . گاهی اوقات، مشکل گرفتگی لوله‌های ساختمان چندان جدی نیست و با راهکارهایی ساده می‌توان این گرفتگی‌ها را برطرف کرد. در ادامه به معرفی ۷ راهکار برای رفع بوی بد فاضلاب می‌پردازیم تا در دفعه آینده بتوانید بوی بد فاضلاب منزل خود را رفع کنید.

۱. از محلول جوش شیرین و سرکه استفاده کنید

یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای بوی نامطبوع فاضلاب استفاده از جوش شیرین و سرکه است. فقط کافیست ابتدا ۱/۴ فنجان جوش شیرین را داخل لوله بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه صبر کنید. سپس، یک فنجان سرکه سفید روی جوش شیرین بریزید و این بار به مدت ۳۰ دقیقه صبر کنید. در مرحله نهایی، به اندازه یک کتری آب جوش درون لوله‌ها بریزید. اگر گرفتگی لوله شدید نباشد، لوله باید به‌راحتی باز شود و بوی بد فاضلاب از بین برود.

  شیلنگ روشویی چیست؟ مراحل نصب کامل

۲. شتر گلویی (لوله U شکل) را از آب پر کنید

دومین روش برای رفع بوی فاضلاب، پر کردن شتر گلویی از آب است. برای این کار در ابتدا تمام بخش‌هایی از ساختمان که لوله U شکل دارند را پیدا کنید. سپس هر دو هفته به اندازه ۲ لیوان آب در شتر گلویی بریزید. وجود این آب سبب می‌شود که گاز از داخل شتر گلویی خارج نشود.

بوی بد فاضلاب از چیست

۳. از مخمر نان و آب استفاده کنید

سومین روش رفع بوی نامطبوع فاضلاب استفاده از مخمر نان و آب است. در این روش، ابتدا یک بسته مخمر نان را درون آب جوش بریزید تا حل شود. سپس محلول به دست آمده را درون لوله‌ای بریزید که بو می‌دهد. بهتر است این کار را آخر شب انجام دهید تا محلول تا صبح در لوله بماند. در نهایت، لوله را با آب سرد یا آب جوش شست‌وشو دهید. از این روش برای باز کردن لوله حمام نیز استفاده میشود.

۴. از ترکیب جادویی لیمو، نمک، جوش شیرین و یخ غافل نشوید

اگر روش‌های بالا جواب نداد و همچنان بوی بد فاضلاب در فضا می‌پیچید. از ترکیب لیمو، نمک، جوش شیرین و یخ استفاده کنید. برای این کار، ابتدا نمک و جوش شیرین را با هم مخلوط کنید و داخل لوله بریزید. سپس، روی محلول آب بریزید و ۳۰ دقیقه صبر کنید. پس از گذشت نیم ساعت، تکه‌های یخ را همراه با لیمو بر روی لوله قرار دهید و منتظر باشید تا یخ‌ها آب شود. در مرحله نهایی، تکه‌های لیمو را بردارید و لوله را شست‌وشو دهید. پیشنهاد میشود مقاله نصب توالت فرنگی را مطالعه نماید.

۵. ترکیب نوشابه ، جوش شیرین و سرکه سفید معجزه می‌ کند

این ترکیب برای رفع بوی بد سرویس بهداشتی توصیه می‌شود. برای این کار ابتدا یک بطری نوشابه آماده کنید و نصف آن را درون لوله بریزید. سپس یک فنجان جوش شیرین به آن اضافه کنید. حالا نوبت به خالی کردن یک لیوان سرکه سفید می‌رسد. در نهایت، پس از نیم ساعت الی یک ساعت، یک کتری آب جوش داخل لوله بریزید. پیشنهاد می شود مقاله طراحی به سبک تلفیقی را مطالعه کنید.

۶. مایع ظرفشویی و آب داغ هم موثر است

برای استفاده از این محلول، ابتدا سینک ظرفشویی را با یک درپوش بپوشانید و حداقل تا نیمه آن را با آب داغ پر کنید. مقداری مایع ظرفشویی بریزید و با آب مخلوط کنید. سپس درپوش را بردارید تا فرآیند تخلیه مخلوط آب و مایع ظرفشویی باعث تمیز کردن مجرای فاضلاب شود. پیشنهاد می شود مقاله راهنمای نصب روشویی کابینتی را مطالعه کنید.

۷. از محلول‌ های لوله‌ بازکن استفاده کنید

استفاده از محلول‌های لوله‌بازکن نیز یکی آخرین روش‌ها برای رفع بوی نامطبوع فاضلاب است. در این روش، شما می‌توانید با مراجعه به سوپر مارکت یک محلول لوله‌باز کن تهیه کنید و بر اساس دستورالعمل نوشته شده از آن استفاده کنید. در زمان استفاده از چنین محلول‌هایی بهتر است که جنس لوله‌های ساختمان خود را در نظر بگیرید تا از محلول‌هایی که سبب خوردگی لوله می‌شوند پرهیز کنید.

  نکات مهم در خرید روشویی کابینتی کدامند؟

روش رفع بوی فاضلاب

کلام آخر

ما در این مطلب تلاش کردیم دلایل بوی بد فاضلاب را بررسی کنیم و روش‌های از بین بردن آن را به شما معرفی کنیم. امیدواریم که این مطلب برایتان مفید بوده باشد و اطلاعات کاربردی در اختیارتان قرار داده باشد. ما در این مطلب تلاش کردیم روش‌هایی را به شما معرفی کنیم که هزینه بالایی ندارند و در عین حال ضرر مالی و جانی نیز به همراه ندارند. آیا شما روش دیگری برای رفع بوی نامطبوع فاضلاب می‌شناسید؟ خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خودتان را با ما و خوانندگان گلزار هوم به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *