مقالات کاربردی

زیر دوشی چیست و مزایا و معایب آن کدام است؟

زیر دوشی چیست

تغییرات زندگی مدرن، حتی از حمام خانه‌ هم عبور کرده است. تا جایی که فضای کوچک معماری مدرن به فکر اختراع زیردوشی افتاده است. انواع مدل زیر دوشی در فضای معماری و دکوراسیون حمام مدرن جایگاه مهمی پیدا کرده است. اما شاید برای شما هم سوال پیش آمده که زیر دوشی چیست؟ چه کاربردی دارد؟ و چه مزایا و معایبی دارد؟ آیا اصلا راهنمای درست و ساده‌ای برای خرید زیر دوشی وجود دارد؟

ما در وبلاگ گلزار هوم، در ادامه این مطلب به پرسش زیر دوشی چیست پاسخ می‌دهیم و به کاربردها و مزایا و معایب آن می‌پردازیم و هر یک را از جنبه‌های مختلف مورد بررسی قرار می‌دهیم.

زیر دوشی چیست؟

دکوراسیون داخلی حمام علاوه بر زیبایی، باید بهداشتی نیز باشد. زیر دوشی، یک اکسسوری غیر قابل استفاده و یا تجملی برای فضای یک حمام لوکس نیست. استفاده از زیر دوشی پاسخ مستقیم به مشکل تجمع آب در کف حمام و نفوذ رطوبت به بخش‌های دور از دوش است.

این روزها به دلیل افزایش جمعیت در شهرها و کاهش مساحت منازل مسکونی، بسیاری از چیدمان سرویس‌ بهداشتی ها شامل حمام و دستشویی در یک فضای یکسان است. زیر دوشی، یک صفحه صیقلی از جنس‌های مختلف است.

این صفحه در سرویس بهداشتی زیر دوش آب نصب می‌شود تا از خروج آب از محل دوش جلوگیری کند. لازم به ذکر است که زیر دوشی بیشتر درون کابین دوش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد زیر دوشی

انواع زیر دوشی کدام اند؟

پس از پاسخ دادن به سوال زیر دوشی چیست، نوبت بررسی انواع آن است. انواع زیر دوشی با توجه به کاربردهای مختلف آن و شکل نصب آن‌ها که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت، متفاوت است. بر این اساس زیردوشی‌ها به ۴ دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  1.  زیر دوشی ثابت
  2.  زیر دوشی متحرک
  3. زیر دوشی توکار
  4.  زیر دوشی روکار

در زیر به شکل خلاصه به کاربرد انواع زیر دوشی‌ و تفاوت‌های هر کدام از آن‌ها می‌پردازیم.

۱. زیر دوشی ثابت

اولین گزینه از انواع زیر دوشی نوع ثابت آن است. زیر دوشی ثابت همانطور که از اسمش پیداست به صورت ثابت نصب می‌شود و بعد از آن، قابل تغییر و جا‌به‌جایی نیست. پیش از نصب این زیر دوشی باید در مورد مکان نصب آن اطمینان حاصل کنید.

۲. زیر دوشی متحرک

برخلاف زیر دوشی ثابت، زیردوشی متحرک دست شما را برای تمیز کردن و تغییر تصمیمتان باز می‌گذارد. شما به راحتی می‌توانید این زیر دوشی را در فضای داخلی کابین جا‌به‌جا کنید و از این مدل زیر دوش برای تمیز کردن بهتر داخل کابین حمام بهره ببرید.

۳. زیر دوشی توکار

این مدل زیردوشی ممکن است با زیر دوشی ثابت اشتباه گرفته شود. اما تفاوت عمده این دو نوع زیر دوشی در عمق قرار گرفتن آن‌هاست. زیر دوشی توکار نسبت به زیر دوشی ثابت در شیب ملایمی پایین‌تر از سطح حمام قرار می‌گیرد تا تجمع آبی که از دوش پایین می‌ریزد به دیگر نقاط حمام نفوذ نکند. پیشنهاد می شود مقاله بهترین جنس روشویی سنگی را مطالعه کنید

۴. زیر دوشی روکار

آخرین گزینه فهرست انواع زیر دوشی، زیر دوشی روکار است. این مدل زیر دوشی کمی شما را یاد خزینه‌های قدیمی خواهد انداخت. در نتیجه‌ نه تنها مزیت کاربرد این زیر دوشی نسبت به یک کابین بدون زیر دوشی بیشتر است بلکه زیبایی و تفاوت خاصی به فضای حمام شما می‌بخشد. این نوع زیر دوشی با کمی فاصله بالاتر از سطح کابین دوش قرار می‌گیرد تا از خروج آب جلوگیری کند. پیشنهاد می شود مقاله آبکاری شیرالات در خانه را مطالعه کنید.

مزایا و معایب زیر دوشی

مزایا و معایب زیر دوشی چه هستند؟

حال که می‌دانید زیر دوشی چیست و چه انواعی دارد، اجازه بدهید کمی درباره مزایا و معایبش صحبت کنیم. در مجموع می‌توان گفت مزایای زیر دوشی بیشتر از معایب آن است:

مزایای نصب زیر دوشی به شکل کلی

  • نصب زیر دوشی به شما کمک می‌کند تا از سرایت رطوبت و آب به قسمت‌های دیگر جلوگیری کنید.
  •  زیر دوشی به دکوراسیون حمام و سرویس بهداشتی زیبایی خاصی می‌بخشد.
  •  زیر دوشی‌‌های موجود در بازار تنوع رنگی زیادی دارند که همین موضوع دست شما را برای داشتن یک دکوراسیون منحصر به فرد باز می‌گذارد.
  •  گوناگونی انواع مدل‌های زیر دوشی از جمله گرد، چند ضلعی، مربعی و غیره شما را به فضای حمام دلخواهتان نزدیک‌تر می‌کند.
  •  نصب زیر دوشی، به شما کمک می‌کند تا محل مناسب نصب سایر تجهیزات حمام مانند کابین دوش را پیدا کنید.

مزایا و معایب زیر دوشی بر اساس انواع مدل زیر دوشی

  •  در زیر دوشی روکار لبه بیرونی کمک می‌کند تا میزان کمتری از آب به قسمت‌های دیگر حمام جاری شود.
  • همین لبه بیرونی در زیر دوشی روکار در صورت استفاده غیر ایمنی، می‌تواند منجر به ایجاد حوادث برای خردسالان، سالمندان یا افرادی شود که نمی‌توانند به راحتی روی آن بایستند.
  •  اگر ساخت و ساز منزل شما تمام شده است چاره‌‌ای جز انتخاب زیر دوش‌های روکار ندارید.
  •  دسترسی به قسمت زیرین زیر دوشی تقریبا غیر ممکن است. بنابراین به مرور زمان ممکن است شاهد جمع شدن لجن و کثیفی و سایر حشرات در زیر آن باشید. تمیز کردن قسمت‌های زیرین زیر دوشی به تنهایی بسیار زمان بر و طاقت‌فرساست و بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید.

مدل زیر دوشی

راهنمای خرید زیر دوشی مناسب

برای خرید زیر دوشی مناسب، باید فاکتورهای متنوعی را مد نظر قرار داد. بهتر است پیش از اقدام به خرید‌، ویژگی‌های کاربردی زیر دوشی مورد نظرتان را بشناسید و آن را بررسی کنید. ویژگی‌های یک زیر دوشی خوب شامل موارد زیر است:

مقاومت زیر دوشی

زیر دوشی همانطور که از محل قرار گرفتن آن پیداست باید تحمل وزن بالایی داشته باشد. آخرین جایی که کسی بخواهد بدون ایمنی روی آن قدم بگذارد یک زیر دوشی غیر مقاوم در یک حمام خیس است. واجب است که از مقاومت زیر دوشی نسبت به ترک و شکستگی و وزن اطمینان حاصل کنید.

زیر دوشی ضد پوسیدگی

زیر دوشی فارغ از وضعیت آب و هوای محل اقامت شما باید از جنس مقاوم در برابر پوسیدگی انتخاب شود. با انتخاب یک زیر دوشی ضد آب خیالتان از بابت پوسیدگی، زنگ زدگی و لک‌های ناشی از آب بر بدنه زیر دوشی راحت خواهد بود. کمی پایین‌تر در همین مطلب به بررسی جنس‌های مختلف زیر دوشی خواهیم پرداخت.

زیر دوشی با سیستم انتقال آب مناسب

تقریبا تمام برندهای زیر دوشی موجود در بازار این اصل را رعایت می‌کنند، اما بهتر است در مورد شیب مناسبی که برای هدایت آب به سمت لوله فاضلاب در نظر گرفته شده است، اطمینان حاصل کنید.

هماهنگی مدل زیر دوشی با فضای حمام شما

راهنمای خرید زیر دوشی

همان‌طور که اشاره شد تنوع شکل و مدل زیر دوشی‌های داخل کابین دست شما را برای انتخاب باز می‌گذارد، اما بهتر است پیش از انتخاب زیردوشی برای کابین دوش خود، اطلاعات کافی در مورد محیط مورد نظر برای نصب زیر دوشی داشته باشید.
این اطلاعات شامل: سایز فضایی که زیر دوشی در آن نصب خواهد شد، شکل فضا٬ مدل کابین دوش، محل قرارگیری خارجی آب و موارد دیگری خواهد بود.

زیر دوشی با قیمت مناسب

زیردوشی نیز مثل هر کالای دیگری در بازار قیمت‌های متنوعی دارد. این قیمت برای زیردوشی‌های لوکس می‌تواند تا رقم عجیبی بالا برود. هنگام خرید زیردوشی حتما از هماهنگی قیمت آن با دیگر اقلام سرویس بهداشتی مثل روشویی و کابین دوش اطمینان حاصل کنید.
تمام نکات مورد نظر برای اشتباه نکردن در مورد خرید یک زیر دوشی را به کار بگیرید تا اگر هزینه زیادی برای خرید آن پرداخت کردید، مجبور به تعویض و یا حتی تخریب آن برای فضاسازی نشوید.

  24 روش تزیین آشپزخانه عروس + هر آنچه باید بدانید

جنس انواع زیر دوشی و کاربرد های آن

متداول‌ترین زیر دوشی‌های موجود در بازار از ۵ جنس زیر ساخته شده‌اند:

۱. زیر دوشی لعابی

زیر دوشی لعابی از ورقه‌ فولادی ساخته می‌شوند. لایه لعاب به دلیل استحکام بالایی که دارد از نفوذ رطوبت به فلز جلوگیری می‌کند.

۲. زیر دوشی چینی

زیر دوشی چینی همانطور که از اسمش پیداست، دارای یک جنس یکپارچه از سرامیک چینی است و لعاب یکدست و محکمی دارد. بهتر است با توجه به قیمت بالای این محصول نسبت به سایر زیر دوشی‌ها و البته احتمال شکستن آن‌، از آن به عنوان زیر دوشی‌های توکار یا ثابت استفاده کنید.

۳. زیر دوشی فایبرگلاس

پرطرفدارترین جنس در بازار زیر دوشی فایبرگلاس است. با توجه به ترکیب مواد کامپوزیتی و فایبرگلاس به کار رفته آن٬ وزن تمام شده این محصول بسیار سبک است. در نتیجه این جنس زیر دوشی بهتر است به عنوان زیر دوشی روکار و یا متحرک استفاده شود.
از طرفی به خاطر تنوع رنگ و اندازه، مقاومت بالا و نفوذ ناپذیری آن، از انتخاب این نوع زیر دوشی پشیمان نخواهید شد.

۴. زیر دوشی پلاستیکی

انواع زیر دوشی

 

زیر دوشی پلاستیکی تمام مزایا و معایب جنس پلاستیک را به همراه دارد! این زیر دوشی ارزان قیمت‌ترین زیر دوشی موجود در بازار است. با این حال طرفدار زیادی ندارد!

اگر به دنبال تعویض کوتاه مدت زیر دوشی خود هستید و راحتی در استفاده از زیردوشی و تعویض آن ذهن شما را درگیر می‌کند، انتخاب این نوع زیر دوشی منطقی خواهد بود.

۵. زیر دوشی طرح سنگ

زیر دوشی طرح سنگ از نظر اهمیت زیبایی شناختی، علی‌الخصوص در حمام‌های سنتی و خاص جایگزین ندارد! ترکیب کامپوزیت و پلیمری موجود در این جنس زیر دوشی آن را در مقاومت و ظاهر کاملا شبیه به سنگ طبیعی کرده است.
به علاوه زیر دوشی طرح سنگ نسبت به جنس سرامیکی چینی قیمت و وزن کمتری هم دارد.

۱۰ مورد از بهترین مدل های زیر دوشی

در ادامه قصد داریم بهترین مدل زیر دوشی را به شما عزیزان معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

۱. زیر دوشی رزین Ebro از برند کراکت

زیر دوشی رزین Ebro از برند کراکت یک زیر دوشی لوکس و اختصاصی است که در رنگ‌ها و سایزهای مختلف تولید و عرضه می‌شود. فرقی نمی‌کند که زیر دوشی سفید استاندارد بخواهید یا طوسی پررنگ، این زیر دوشی لوکس به سرویس بهداشتی شما جلوه‌ای زیبا می‌بخشد. اگر به دنبال یک زیر دوشی لوکس و با قیمت بالا می‌گردید، زیر دوشی رزین Ebro از برند کراکت همان محصولی است که به دنبالش هستید.

۲. زیر دوشی سنگی مستطیلی از برند الگانت

 زیر دوشی شیک

الگانت برندی شناخته شده در تولید محصولات دوش و حمام است، به همین دلیل زیر دوشی‌های متنوعی تولید می‌کند. این زیر دوشی مستطیل شکل محصول انگلستان است و در ۲۵ سایز مختلف تولید می‌شود. زیر دوشی سنگی مستطیلی از برند الگانت از جنس فایبر گلاس است و در آن از رویه اکریلیک استفاده شده است. به طور کلی، این زیر دوشی با توجه به قیمتش ارزش خرید بالایی دارد.

۳. زیر دوشی اکریلیک از برند دوروین

یکی دیگر از انواع زیر دوشی که می‌تواند انتخاب برازنده‌ای برای خانه شما باشد، زیر دوشی برند Durovin است. این زیر دوشی در ۱۲ سایز مختلف تولید می‌شود و از جنس اکریلیک ساخته شده که مقاومت و دوام بسیار بالایی دارد. زیر دوشی اکریلیک از برند دوروین یکی از انتخاب‌های مناسب برای خرید بهترین مدل زیر دوشی است که همه تیک‌ها را می‌زند.

۴. زیر دوشی پایه‌ دار کنج از برند Coram

یکی دیگر از مدل های انواع زیر دوشی در این راهنمای خرید، مربوط به برند کورام است. Coram برندی نام آشنا در ساخت محصولات بهداشتی و زیر دوشی محسوب می‌شود. این زیر دوشی ۴ پایه دارد که آن را از سطح زمین بلند می‌کند. همین موضوع باعث می‌شود که انتخاب مناسبی برای حمام‌هایی باشد که دوش آن در کنج دیوار قرار دارد.

۵. زیر دوشی ربع‌ دایره Simplex از برند نوردونا

یکی دیگر از انواع زیر دوشی، زیر دوشی‌های ربع دایره است که مناسب گوشه‌های سرویس‌های بهداشتی هستند. زیر دوشی مدل Simplex که در دو سایز عرضه می‌شود انتخاب مناسبی برای بسیاری از حمام‌هاست که می‌تواند به زمین چسبانده شود.

۶. زیر دوشی ربع‌ دایره از برند الگانت

یکی دیگر از گزینه‌های مدل زیر دوشی، زیر دوشی ربع دایره از برند الگانت است که در ۵ سایز مختلف تولید و عرضه می‌شود و برای نصب در دو سمت راست و چپ حمام مناسب است. رویه این زیر دوشی ساخت انگلستان از جنس اکریلیک ساخته شده و جنس آن از رزین پلی‌اتان است. به طور کلی، این زیر دوشی مقرون به صرفه جایگزین مناسبی برای برند نوردونا است که در بالا به آن اشاره شد.

۷. زیر دوشی ماسیمو از برند فیورا

زیردوشی خاص

زیر دوشی سبک ماسیمو از برند فیورا حدود ۵۰ درصد از سایر مدل‌های موجود سبک‌تر است و در عین حال نیز مقاومت بالایی دارد. سطح این زیردوشی به شکلی طراحی شده که گرم بماند و البته لیز نباشد. از دیگر مزایای این زیردوشی می‌توان به تعمیرپذیر بودن آن اشاره کرد.

۸. زیر دوشی بت‌ ایر از برند بت

زیردوشی بت‌ایر تنها ۱۰ میلی‌متر قطر دارد و به نوعی نازک‌ترین زیر دوشی تولید شده در جهان است. این زیر دوشی که توسط شرکت تسرو طراحی شده است به طرز زیبا و یکپارچه‌ای با کف حمام متصل می‌شود. این زیر دوشی در ۸ سایز متفاوت و در ۳۱ رنگ به فروش می‌رسد. بنابراین دست خریدار در هنگام خرید زیر دوشی کاملا باز است.

۹. زیر دوشی سوستانو از برند دوراویت

نهمین مدلی که در راهنمای خرید زیر دوشی به آن می‌پردازیم سوستانو نام دارد و متعلق به برند دوراویت است. این زیر دوشی در ۲۱ سایز و ۶ رنگ تولید و عرضه می‌شود. ارتفاع این زیر دوشی ۳۰ سانتی‌متر است و به شکلی طراحی شده که چاه فاضلاب را به طور کامل می‌پوشاند. نقطه قوت این زیر دوشی استفاده از متریال قابل بازیافت آن است که همین موضوع، نصب آن را راحت‌تر کرده است.

۱۰. زیر دوشی آکوابلا از برند یونیک اسلیت

آخرین مدل زیر دوشی که در این راهنمای خرید معرفی می‌کنید مدل آکوابلا از برند یونیک اسلیت است. این زیر دوشی با اتکا به متریال خود دوام و استحکام بسیار بالایی دارد؛ به طوری که در برابر خراش و ضربه مقاوم است. همچنین، جنس آن به شکلی است که به جرم و باکتری‌ها اجازه رشد نمی‌دهد.

  زیباترین دکوراسیون خانه کوچک [از 40 متر تا ...]

جمع‌  بندی راهنمای خرید زیر دوشی

در انتهای مقاله راهنمای خرید زیر دوشی باید گفت در هر حمامی بسته به طراحی و ویژگی‌های منحصر به فرد آن ممکن است نیاز به نصب زیر دوشی باشد یا نباشد. همانطور که دیدیم فاکتورهای زیادی روی خرید یک زیر دوشی مناسب برای حمام شما تاثیر دارد. از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به جنس، قیمت، مدل و شکل نصب آن اشاره کرد.

در هر صورت امیدواریم که در انتهای مطلب پاسخ سوال زیر دوشی چیست را به دست آورده باشید و کاربرد زیر دوشی را متوجه شده باشید. نظر شما درباره این محصول چیست؟ آیا تجربه استفاده از آن را دارید؟ نظرات و پیشنهادات خودتان را در بخش دیدگاه‌ها با ما و خوانندگان وبلاگ گلزار هوم به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *