مقالات کاربردی

0تا 100 شیرآلات هوشمند چیست + نحوه عملکرد این نوع از شیرالات

معایب شیرالات هوشمند

در روزگاری زندگی می‌کنیم که سرعت پیشرفت تکنولوژی به صورت لحظه‌ای در حال افزایش است و هر روز شاهد دستاوردهای زیادی در علوم مختلف هستیم. در روزگاری که لامپ هوشمند، حمام هوشمند و انواع ابزارهای هوشمند مختلف وارد خانه‌های مردم شده است، قطعا وجود شیرآلات هوشمند چندان دور از ذهن نیست.البته ناگفته نماند که شیرآلات هوشمند سال‌هاست در دستشویی‌های عمومی و فضاهای تجاری وجود دارد، اما چند سالی است که در آشپزخانه‌ها و حمام‌های مسکونی هم استفاده می‌شود. در حال حاضر، برندهای مختلفی در حال تولید این نوع شیرآلات هستند.در ادامه این مطلب خواهیم دید که اصلا شیرآلات هوشمند چیست، چه مزایایی دارد و نحوه عملکرد آن چگونه است.

معایب شیرالات هوشمند چیست

  ۱۰ تفاوت سینک روکار و توکار چیست؟ (بررسی مزایا + معایب)

شیرآلات هوشمند چیست؟

در شیرآلات معمولی، شما با پیچاندن شیر آب یا باز و بسته کردن اهرم آن، از جریان آب استفاده می‌کنید. برخلاف این نوع شیرها، باز و بسته کردن شیرآلات هوشمند، بدون برخورد دست با شیر و از طریق سنسورهای مادون قرمز انجام می‌شود. پس از جاری شدن آب، طبق یک زمان‌بندی معین، بدون هیچ‌گونه تماسی، جریان آب به طور خودکار قطع می‌شود.همچنین شیرآلات هوشمند، برخلاف شیرهای معمولی که از طریق باز و بسته کردن اهرم یا پیچاندن شیر کار می‌کنند، از یک باتری به عنوان منبع انرژی استفاده می‌کنند. طول عمر این باتری‌ها برای یک خانواده ۴ نفره بین ۲ تا ۵ سال است و پس از آن، باید این باتری تعویض شود. مزیت استفاده از باتری در شیرآلات هوشمند در این است که در زمان قطعی برق نیز این شیرها همچنان کار می‌کنند.نکته دیگر اینکه شیرآلات هوشمند دارای یک شیر برقی هستند که از طریق یک دریچه مغناطیسی جریان آب را روشن و خاموش می‌کند.

 پیشنهاد می شود مقاله شیرآلات فنری چیست را مطالعه کنید.مزایای شیرالات هوشمند چیست

آشنایی با انواع شیرآلات هوشمند

حال که می‌دانیم شیرآلات هوشمند چیست بد نیست به انواع آن نیز اشاره کنیم. از انواع شیرآلات هوشمند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. شیرآلات هوشمند لمسی

اولین مورد از انواع شیرآلات هوشمند مدل لمسی آن است. این نوع شیر از آلیاژ برنج و آبکاری کروم ساخته شده و نسبت به تماس دست بسیار حساس است. به طور کلی، از آنجایی که در این نوع شیرها از حسگرهای بسیار قوی و حساس استفاده شده، با نزدیک شدن هر جسمی به سنسور، جریان آب به راه می‌افتد. شیرآلات هوشمند لمسی با هر تماسی به سرعت باز و بسته می‌شوند.

۲. شیرآلات هوشمند چشمی

مورد دوم از انواع شیرآلات هوشمند مدل چشمی است. شیرآلات هوشمند چشمی معمولا از آلیاژ برنج و سرب ساخته می‌شوند. این نوع شیرها با دریافت سیگنال توسط سنسورهای موجود در خودشان، جریان آب را باز و بسته می‌کنند. انرژی مورد نیاز این نوع شیرها از باتری و آداپتور تامین می‌شود. از طرف دیگر، شیرهای هوشمند چشمی تنظیمات تایمر قطع خودکار دارند، به این معنی که در صورت ثابت ماندن جسم مقابل حسگر شیر، با توجه به زمانبندی مشخص بدون هیچ‌گونه تماسی جریان آب را قطع می‌کند. این نوع از شیرآلات را در انواع مخلوطی هم می توانید مشاهده نمایید، از مقاله شیرالات مخلوط چیست بهره ببرید.

۳. شیرآلات هوشمند اتوماتیک

از انواع دیگر شیرآلات هوشمند می‌توان به مدل اتوماتیک اشاره کرد. این نوع شیر با استفاده از اشعه مادون قرمز اجسامی که به آن نزدیک می‌شوند را شناسایی می‌کند و شیر آب را باز می‌کند. همچنین، به محض دور شدن جسم از سنسورهای آن به سرعت شیر جریان آب را می‌بندد. این ویژگی در صرفه‌جویی آب تاثیر بسیار زیادی دارد.

۴. شیرآلات هوشمند هندزفری

آخرین نوع از انواع شیرآلات هوشمند، شیرآلات هندزفری است که علاوه بر سنسور چشمی، پدال هم دارد. پس از شیوع بیماری کرونا، استفاده از این نوع شیرآلات در اماکن عمومی مانند مساجد، ادارات و بیمارستان‌ها بسیار مرسوم شد. به این ترتیب افراد می‌توانند بدون دخالت دست و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، شیر آب را باز و بسته کنند. پیشنهاد می شود مقاله طرح کاشی سرویس بهداشتی را مطالعه کنید.

  مزایا و معایب سینک گرانیتی که پیش از خرید باید بدانید!

مزایای شیرالات هوشمند

مزایای شیرآلات هوشمند چیست؟

حال که با انواع شیرآلات هوشمند و ویژگی‌های آن آشنا شده‌اید، بد نیست که با مزایای آن نیز آشنا شوید تا اگر به فکر تعویض شیرهای خانه خود هستید، بدانید که این نوع شیرها چه کاربردی دارند و عملکردشان چگونه به نفع شماست.

۱. کنترل شیر بدون دخالت دست

قطعا شما تجربه استفاده از شیرآلات هوشمند در مکان‌های عمومی مانند رستوران‌ و سینما را داشته‌اید. کافیست فقط دستان‌تان را زیر شیر آب بگیرید تا جریان آب به طور هوشمند روشن شود. هنگامی هم که دستانتان را از شیر دور می‌کنید، جریان آب به طور اتوماتیک قطع می‌شود. از آنجایی که همه این کارها بدون دخالت دست انجام می‌شود، استفاده از این نوع شیرها در مکان‌های عمومی کاربرد بالایی دارد زیرا سطح بهداشت را ارتقا می‌بخشد.

۲. جلوگیری از انتشار جرم و باکتری

سرویس‌های بهداشتی از آنجایی که محل تجمع انواع باکتری و ویروس هستند، در انتقال انواع بیماری نقش مهمی دارند. شیوع ویروس کرونا در جهان نیز اهمیت جلوگیری از انتشار ویروس و باکتری را در دو چندان کرد. به همین دلیل، استفاده از شیرآلات هوشمند در سرویس‌های بهداشتی سطح بهداشت را ارتقا می‌بخشد و از انتشار بیماری‌ها جلوگیری می‌کند چرا که می‌توانید بدون دخالت دست جریان آب را کنترل کنید.

۳. صرفه‌ جویی در مصرف آب

یکی دیگر از مزایای شیرآلات هوشمند جلوگیری از هدررفت آب است. شیرآلات هوشمند معمولا مصرف آب را تا ۵ درصد کاهش می‌دهند. البته اگر از نازل‌های هوا استفاده کنید می‌توانید میزان مصرف آب را تا ۵۰ درصد کاهش دهید. بنابراین با استفاده از شیرآلات هوشمند دیگر نگران هدر رفتن آب نخواهید بود.

۴. پاکیزگی شیر و نماندن رد انگشتان

یکی دیگر از ویژگی‌های شیرآلات هوشمند نیاز نداشتن به لمس و استفاده از دست برای باز و بسته کردنشان است. استفاده از دست در باز و بسته کردن شیر علاوه‌بر آلوده شدن محیط، لک‌های مختلف آن نیز بر روی شیر می‌ماند.

۵. صرفه‌ جویی در هزینه‌ های قبض آب

صرفه‌جویی در هزینه‌های قبض آب یکی دیگر از مزایای شیرآلات هوشمند است. همانطور که در بالا گفتیم یکی از ویژگی‌های شیرآلات هوشمند کاهش مصرف آب و جلوگیری از هدر رفت آن است، همین موضوع بالطبع سبب کاهش هزینه‌های قبض آب می‌شود.

۶. تنظیم راحت دمای آب

از جمله دیگر مزیت‌های شیرآلات هوشمند تنظیم دمای آب به صورت پیش‌فرض است. به این ترتیب شما می‌توانید دمای آب را در حالت دمای ایده‌آل خود تنظیم کنید تا در زمان استفاده آب با دمای مطبوعتان باز شود.

۷. تشخیص راحت نشتی آب

آخرین مورد از مزایای استفاده از شیرآلات هوشمند، تشخیص نشتی آب است. این نوع شیرآلات به راحتی علائم نشتی آب را تشخیص می‌دهند و شما می‌توانید سریع‌تر برای جلوگیری از آن اقدام کنید. پیشنهاد می شود مقاله بهترین سنگ روشویی را مطالعه کنید.

شیرآلات هوشمند چیست

معایب شیرآلات هوشمند چیست؟

از آنجایی که شیرالات هوشمند قدمت کوتاه‌تری نسبت به شیرهای معمولی دارند، در کنار مزایای خود معایبی نیز با خود دارند که در ادامه شما را با این معایب آشنا می‌کنیم.

۱. تعمیر و نگهداری دشوار

اولین گزینه از معایب شیرآلات هوشمند تعمیر و نگهداری دشوار است. برخلاف شیرآلات معمولی که هر شخصی می‌تواند کار سرویس و نگهداری آن را انجام دهد، برای تعمیر شیرآلات هوشمند نیازمند افراد متخصص هستید چرا که این شیرها ساختار پیچیده‌ای دارند.

۲. قیمت بالا

طبیعتا با توجه به تکنولوژی به کار رفته در شیرآلات هوشمند، قیمت آن‌ها از شیرهای معمولی بیشتر است.

۳. تنظیم حسگر مداوم

یکی دیگر از معایب شیرآلات هوشمند، نیاز به تنظیم درست حسگر است. اگر حسگر شیرآلات به درستی تنظیم نشده باشد، ممکن است حسگر به درستی عمل نکند. همچنین، اگر حسگر درست نصب نشده باشد، این امکان وجود دارد که میزان هدررفت آب بالا برود.

۴. دردسر قطعی برق

درست است که بیشتر شیرآلات هوشمند امروزی دارای منبع تغذیه و باتری هستند، با این حال برخی از این مدل‌ها به طور مستقیم با کابل به برق نصب می‌شوند. به این ترتیب، در زمان قطعی برق ممکن است عملکردشان دچار اختلال شوند. اگر قصد خرید شیرآلات هوشمند دارید، حتما دقت کنید که مدلی را انتخاب کنید که از باتری پشتیبانی می‌کند. پیشنهاد می کنیم مقاله دوش حمام هوشمند چیست را مطالعه کنید.

  دلایل گرفتگی سینک ظرفشویی + تکنیک رفع گرفتگی خانگی

جمع‌ بندی

در این مطلب سعی کردیم که انواع کاربرد شیرآلات هوشمند و مزایا و معایب آن را بررسی کنیم تا اگر قصد خرید این نوع شیرآلات را دارید، اطلاعات کاملی از آن در دست داشته باشید.اگر شخصی هستید که به دنبال هوشمندسازی خانه یا محل کار خود هستید و به بهداشت و صرفه‌جویی آب بسیار اهمیت می‌دهید، استفاده از شیرآلات هوشمند برایتان مفید است. اما اگر تصور می‌کنید که خرید این نوع محصولات هزینه اضافی است، شاید بهتر باشد به دنبال شیرهای معمولی باشید.نظر شما درباره شیرآلات هوشمند چیست؟ آیا تجربه استفاده از آن را دارید؟ نظرات و پیشنهادات خودتان را در بخش دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *