مقالات کاربردی

مراحل عیب یابی فلاش تانک چیست + آموزش تعمیر فلاش تانک

عیب یابی فلاش تانک

فلاش تانک‌ها از وسایل پر استفاده در سرویس‌های بهداشتی هستند. در نتیجه، یکی از رایج‌ترین مشکلات سرویس‌های بهداشتی، مشکلات مربوط به فلاش‌تانک‌هاست. برای عیب یابی فلاش‌تانک‌ها و تعمیر آن‌ها، نیاز به کمی اطلاعات عمومی داریم. به طور کلی، برای تعمیر فلاش تانک‌ها، در هر دو مدل توکار و روکار، با این مشکلات رو به رو هستیم:

آب دادن فلاش تانک، تخلیه نشدن آب در فلاش تانک، شکستگی اهرم، قطع نشدن آب و غیره. در این مقاله سعی داریم تا مراحل عیب یابی فلاش تانک‌ها را با هم بررسی کنیم. سپس به آموزش تعمیر فلاش تانک در خانه می‌پردازیم.

فلاش تانک چیست؟

پیش از عیب‌یابی از فلاش تانک و یا تعمیر فلاش تانک، لازم است با سازوکار آن آشنا باشیم. فلاش تانک چیست؟ فلاش تانک یک مخزن بزرگ ذخیره آب است. این وسیله به صورت تو کار و یا روکار، پشت توالت فرنگی و یا سرویس ایرانی شما قرار دارد. در منبع سیفون و یا همان فلاش تانک، آب ذخیره شده به یکباره و با فشار بر اهرم خارجی، تخلیه می‌شود. فشار و حجم بالای آب تخلیه شده منجر به شست‌وشو و تخلیه کاسه توالت می‌شود. برای عیب‌یابی فلاش تانک‌ها هنگام خرابی و تعمیر فلاش تانک، واجب است اعضای مختلف آن را نیز بشناسیم.

اگر می خواهید با رنگ شیرالات بیشتر آشنا شوید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین رنگ شیرآلات را مطالعه کنید.

عیب یابی فلاش تانک چیست

بخش‌ های اصلی یک فلاش تانک

برای درک بهتر عیب‌یابی فلاش تانک و تعمیر آن، به بهش‌های زیر توجه کنید:

1. مخزن اصلی، کاسه محتوای آب است. درون این مخزن، یک عدد لوله پر کردن آب وجود دارد.
2. مخزن توسط شیر آب و لوله اتصال دهنده کف، به توالت فرنگی و یا حدفاصل پشت توالت ایرانی وصل می‌شود.
3. درون مخزن، یک عدد فلاپر یا دریچه آب به خارج موجود است.
4. فلاپر یا دریچه، با یک زنجیر به اهرم یا دسته فلاش تانک متصل است.
5. شناور یا فلوتر به لوله پر کردن آب متصل است.

فلاش تانک چطور کار می‌ کند؟

پیش از بررسی مراحل عیب یابی فلاش تانک‌ها باید کمی دقیق‌تر به ساز و کار آن نگاه کنیم. در فلاش تانک‌ها، دریچه‌ای وجود دارد که جلوی سرازیر شدن آب را می‌گیرد. اما زمانی که دسته یا اهرم فلاش تانک را می‌کشیم، فلاپر آزاد شده و آب سرازیر می‌شود. در این مرحله شناوری که به مخزن متصل است درپوش را بالا نگه می‌دارد تا آب کامل خارج شود. سپس، دریچه، یا فلاپر، مجدد روی لوله خروجی آب قرار می‌گیرد. حالا مجدد آب درون مخزن پر خواهد شد.

مراحل عیب یابی فلاش تانک

مراحل عیب یابی فلاش تانک‌ ها

برای عیب یابی فلاش تانک و تعمیر فلاش تانک، پیش از هر اقدامی ابتدا باید علت خرابی فلاش تانک را به درستی تشخیص دهید. رایج ترین این علل عبارتند از:

• نشتی فلاش تانک
• عدم تخلیه آب در فلاش تانک
• مشکلات آب‌بندی فلاش تانک
• عیب یابی فلاش تانک‌ها در زمینه فلوتر

در اینجا سعی می‌کنیم تا هر کدام از این عیب‌ها را جدا بررسی کنیم. سپس، به آموزش تعمیر فلاش تانک در مواجهه با هر کدام از این مشکلات خواهیم پرداخت.

عیب یابی فلاش تانک زمانی که آب تخلیه نمی‌ شود!

وقتی در جریان عیب یابی فلاش تانک خود متوجه می‌شوید که آب به درستی تخلیه نمی‌شود،بهتر است چکار کنیم؟ مهم‌ترین کار این است که مرور کنیم، کدام بخش‌های فلاش تانک درگیر تخلیه آب هستند. شاید جواب شما، همه بخش‌ها باشد. تا حدودی هم این حرف درست است. اما در این مورد، اهرم و شناور، از بخش‌های دیگر مهم‌تر هستند. اهرم یا دسته فلاش تانک مسئول مستقیم باز شدن دریچه و تخلیه آب مخزن فلاش تانک است. از طرفی فلوتر یا شناور مسئول اصلی پر شدن مخزن آب است. برای رفع عیب فلاش تانک در زمان تخلیه نشدن آب، باید از سلامت این دو قطعه اطمینان حاصل کنید. این کار با یک بررسی کوچک امکان پذیر است. در صورتی که شناور و یا اهرم دچار شکستگی، و یا خرابی زیادی باشند، نیاز به کمک یک متخصص دارید.

اگر می خواهید در مورد شیرآلات برنجی و انواع آن و همچنین کاربرد های آن بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله شیرآلات برنجی چیست را مطالعه کنید.

تعمیر فلاش تانک زمانی که عیب آن آب بندی است

اگر شاهد بودید که آب به طور مداوم بیرون می‌ریزد، با یک مشکل جدی روبرو هستید. ابتدا باید برای عیب یابی فلاش تانک، آب بندی را چک کنید. برای تعمیر فلاش تانک در این حالت، ابتدا شیر ورودی را ببندید. پس از تخلیه مخزن، وضعیت را بررسی کنید. همه اتصالات را چک کنید. آیا سیفون جدا شده است؟ اگر واشر آب بندی به تعویض نیاز دارد، حتما فورا آن را جایگزین کنید. البته ممکن است با سفت کردن واشر تمام مشکل شما حل شود. در صورتی که جریان آب تغییر مسیر داد و شیر شناور جاری شد، فورا عامل انحراف مسیر را قطع کنید. کافی‌ست که نشیمنگاه شیر شناور را به یک ورودی آب کوچکتر بچسبانید.

تعمیر فلاش تانک

عیب یابی فلاش تانک وقتی که عیب از فلوتر است

شناور یا فلوتر نقش بسیار مهمی در در عیب یابی فلاش تانک و تعمیر آن دارد. در صورت مواجهه با حالات زیر، نیاز به تعویض فلوتر دارید:

• ممکن است فلوتر یا شناور اشتباه نصب شده باشد. و یا حتی فلوتر دارای نقص باشد. اگر شناور به دلیل نصب اشتباه یا کج بودن درست عمل نکند، فشار کافی برای خروج آب تامین نمی‌شود.

• از ایرادهای ظاهری شناور، می‌تواند اندازه نامناسب آن نیز باشد. اگر فلوتر یا شناور مناسب اندازه مخزن نباشد، آب نمی‌تواند در مخزن جا به جا شود.

• گاهی مشکل نشتی آب ضعف فلوتر برای غلبه بر فشار آب است. در چنین شرایطی، به جای تعمیر فلاش تانک، کافی‌ست فلوتر را رکلاژ کنید. برای این کار تنها به افزایش طول اهرم فلوتر نیاز دارید. با این کار بر اساس قوانین فیزیک، می‌توانید فشار بیشتری به توپی فلوتر بیاورید. در نتیجه فشار بیشتر، فلوتر قدرت بیشتری برای غلبه بر آب ورودی خواهد داشت.

• در مراحل عیب یابی فلاش تانک، حواستان به توپی شناور باشد. منظور از توپی فلوتر، همان جسم کروی سبک و توخالی داخل مخزن است. اسم شناور تا حدود زیادی به دلیل همین توپ انتخاب شده .که باید روی آب شناور بماند. در صورتی که این توپ سنگین شده و ته نشین شده باشد، احتمال سوراخی در آن وجود دارد. بهتر است از سالم بودن این توپ مطمئن شوید.

نشتی فلاش تانک

از نکات مهم در عیب یابی فلاش تانک، چک کردن منظم نشتی است. بهتر است حداقل هر چند ماه یکبار نشتی آب فلاش تانک توالت را چک کنید. به مراحل زیر در بررسی عیب یابی فلاش تانک توالت ایرانی دقت کنید:

• ابتدا، کمی جوهر را در تانکر آب بریزید.
• بعد از مخلوط کردن جوهر در آب، حدود سه چهار ساعت صبر کنید. سپس، بررسی کنید آیا جوهر روی سنگ توالت شما ردی گذاشته است؟
• در صورت نشتی فلاش تانک، باید اثر جوهر را روی سنگ توالت به وضوح ببینید.

برای آموزش تعمیر فلاش تانک وقتی نشتی دارد، به موارد زیر توجه کنید:

• پیش از خواب، یک بار فلاش تانک را بکشید و سپس شیر آن را ببندید.
• صبح روز بعد، شیر فلاش تانک را مجددا باز کنید.
• هدف از این کار جمع شدن جرم دور لوله است. بعد از نزدیک به دو هفته تکرار این کار، نشتی متوقف خواهد شد.

این جرم از کجا می‌آید؟ هیچ وقت فلاش تانک کاملا خالی نمی‌شود. همیشه یک مقدار آب ته فلاش تانک باقی می‌ماند. همین میزان آب با بستن شیر خشک می‌شود. این خشکی باعث ایجاد جرم در کنار لوله‌ها می‌شود. همین جرم از چکه کردن آب جلوگیری خواهد کرد.

اگر می خواهید در مورد شیر پیسوار بیشتر بدانید و با انواع و کاربرد آن بیشتر آشنا شوید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله کاربرد شیر پیسوار را مطالعه کنید.

روش تعمیر فلاش تانک

جمع‌ بندی 

پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. بهتر است پیش از رسیدن به مراحل عیب یابی فلاش تانک، یا آموزش تعمیر فلاش تانک خانگی، از آن خوب مراقبت کنید. بررسی مداوم و نگهداری صحیح، می‌تواند شما را از دردسرهای بزرگ نجات بدهد. برای این بررسی‌ها کافی‌ست به سراغ مخزن فلاش تانک بروید. در مخزن‌های فلاش تانک‌های مدرن، تقریبا تنها مشکل پیش رو نشتی آب است. در شرایط خیلی بد، ممکن است شیر شناور نیز شکسته باشد. پس جای نگرانی زیادی نیست. مثل همیشه، ما در گلزار هوم از نظرات، پیشنهادات و انتقادات سازنده شما استقبال خواهیم کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *