مقالات کاربردی

0 تا 100 انواع دکوراسیون داخلی به زبان ساده + معرفی 7 سبک

دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی به‌عنوان یک هنر با قدمتی دیرینه شناخته می‌شود. درواقع طراحی داخلی هر محیطی، به آن روح و جلوه‌ای می‌بخشد که در به ‌تصویر کشیدن کاربرد آن فضا بسیار تاثیرگذار خواهد بود. نمای محیط داخلی هر مکانی تأثیر مستقیمی بر روحیات و آسایش افراد خواهد داشت.از این رو می‌توان گفت که نه تنها پاکیزگی هر فضایی می‌تواند در برقرار کردن آرامش و راحتی افراد تاثیرگذار باشد، بلکه طراحی آن نیز عامل موثری است. درنتیجه شناخت سبک‌ های مختلف طراحی داخلی از اولین و اصولی‌ترین اقدامات در طراحی و نوسازی محیط‌ ساختمان‌هاست.

امروزه علاوه‌بر پیشرفت چشم‌گیر، این هنر به یک صنعت و حرفه‌ای خاص تبدیل شده است. سبک‌ های طراحی و دکوراسیون انواع مختلفی دارند و انتخاب هر سبکی به سلیقه و ترجیحات افراد بستگی دارد.اما در درجه اول ما باید با اصول انواع محتلف سبک‌ها آشنا شویم تا بتوانیم مناسب‌ترین انتخاب را داشته باشیم. در ادامه باهم به بررسی انواع سبک‌ های دکوراسیون داخلی به همراه ویژگی‌های هرکدام می‌پردازیم تا بیش‌تر با آن‌ها آشنا شویم.

انواع سبک‌ های دکوراسیون داخلی

برای انواع دکوراسیون داخلی الگو و سبک‌ های متنوعی وجود دارد که هرکدام از آن‌ها سلیقه‌های مختلفی را مجذوب خود می‌کنند. انواع دکوراسیون‌ های مختلف می‌توانند محیط‌های مختلف را از جمله خانه یا محل کسب و کار ما را به‌صورت موثر و چشم‌نوازی تزئین کنند. پیشنهاد می شود جهت خرید شیرآلات بهداشتی کلیک کنید.

درواقع ما با رعایت الگوهای مناسب هرکدام از انواع سبک طراحی داخلی که بیش‌تر می‌پسندیم، می‌توانیم شخصیت و روحیات خود را در دکوراسیون منزل یا محل کار خود بنمایانیم. به این ترتیب نه تنها محیطی جذاب و شکیل طراحی کرده‌ایم بلکه آسایش و آرامش روحی نیز در آن محیط برای خود تعبیه خواهیم کرد. و اما می‌پردازیم به انواع سبک دکوراسیون داخلی:

سبک دکوراسیون داخلی

1. سبک دکوراسیون مدرن

یکی از پرطرفدارترین سبک‌ها در انواع سبک ‌های دکوراسیون داخلی، سبک مدرن است. این سبک، با طراحی‌های ساده و درعین‌حال شیک شناخته می‌شود. سبک مدرن به محیط، ظاهری بسیار شیک و جذاب می‌بخشد که برخلاف سبک‌ های قدیمی‌تر به ‌دور از هرگونه تجمل و شلوغی می‌باشد.درواقع هدف از سبک مدرن ترکیب طراحی شکیل با سادگی است که حس نوین بودن را به‌خوبی برای افراد القا کند! الگوی طراحی مدرن از خطوط مستقیم، پالت‌های رنگی ساده و معمولا روشن به همراه متریالی مانند استیل و شیشه پیروی می‌کند.

در این سبک دکوراسیون، از فضای محیط به بهترین شکل بهره‌برداری خواهد شد و سعی می‌شود از همه نقاط به‌درستی استفاده شود. سبک دکوراسیون مدرن در آپارتمان‌ها و منازل با فضای بازتر، بهتر اجرا خواهد شد. پیشنهاد می شود جهت خرید روشویی کابینتی کلیک کنید.

  16 زیباترین دکوراسیون داخلی منزل سال 2022

8 ویژگی اصلی سبک مدرن در دکوراسیون داخلی

  1. عدم استفاده از زرق و برق در سبک مدرن
  2. طراحی‌های ساده و مینیمال
  3. وجود تقارن به صورت عمدی و تحت‌نظر طراح داخلی
  4. استفاده از رنگ‌های اصلی برای طراحی زمینه
  5. استفاده از پالت‌های رنگی و بازی با رنگ در طراحی مدرن
  6. استفاده از قالیچه و فرش‌هایی با طرح‌های هندسی یا بسیارساده و تک‌رنگ
  7. به کارگیری متریالی مانند فلز، شیشه و یا کروم به‌عنوان تزئینات داخلی
  8. مبلمان کاملاً ساده و بیسیک

اگر میخواهید در مورد دکوراسیون اتاق خواب کوچک بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله دیزاین اتاق خواب کوچک را مطالعه کنید.

2. سبک دکوراسیون معاصر

از دیگر انواع سبک دکوراسیون‌ داخلی، سبک دکوراسیون معاصر است که یکی از الگوهای رایج و امروزی در میان سبک‌ های مختلف می‌باشد. سبک معاصر یا امروزی با سبک مدرن تفاوت دارد و یکسان نیستند. باید توجه داشت که این دو سبک را به جای یک‌دیگر اشتباه نگرفت.در سبک معاصر استفاده از خطوط خمیده رایج بوده، درحالی‌که در سبک مدرن کم‌تر شاهد چنین خطوطی هستیم. سبک امروزی انعطاف‌پذیری بیش‌تری داشته و فضای محیط را به‌گونه‌ای خودمانی‌تر و راحت‌تر طراحی می‌کند.درواقع برخلاف سبک مدرن که فضایی معمولا رسمی‌تر را القا می‌کند، دکوراسیون داخلی به سبک معاصر حس صمیمیت بیش‌تری را به افراد منتقل می‌کند. در الگوی این سبک معمولا از رنگ‌های کرم، قهوه‌ای و سفید برای برجسته‌سازی فضا استفاده می‌شود؛

معمولا استفاده از بقیه پالت‌های رنگی در آن جایگاه خاصی ندارند. بافت متریال و وسایل استفاده شده در سبک معاصر معمولا طبیعی هستند. هم‌چنین توجه به نور طبیعی در سبک دکوراسیون امروزی زیاد است؛ بنابراین از شیشه‌های بسیاری در فضاهای باز با طراحی معاصر استفاده می‌شود. پیشنهاد می شود جهت خرید کاسه روشویی کلیک کنید.

5 ویژگی اصلی سبک معاصر در دکوراسیون داخلی

  1. طرح‌بندی انعطاف‌پذیر و غیرمعمول
  2. استفاده از رنگ‌های طبیعی به‌عنوان رنگ اصلی زمینه
  3. بهره‌گیری از پارچه و متریال طبیعی
  4. استفاده از چوب با طیف‌های رنگی بسیارروشن و یا بسیارتیره
  5. بهره‌گیری از نور طبیعی به‌عنوان بخشی از طراحی

انواع دکوراسیون داخلی

3. سبک دکوراسیون مینیمال

امروزه استفاده از الگوهای مینیمال بسیار رایج بوده و یکی از پرطرفدارترین سبک‌ها در میان انواع دکوراسیون داخلی، سبک مینیمال است. در این نوع طراحی مانند سبک مدرن، علاوه‌بر زیبایی فضا به کاربرد آن نیز توجه خاصی می‌شود. درواقع الگوهای این سبک نه تنها ظاهر و زیبایی یک محیط را دربرمی‌گیرند، بلکه به شکل مناسبی از هر بخش آن استفاده کامل را می‌برند.سبک مینیمال به‌نوعی همان سبک مدرن ولی با ساختاری ساده‌تر است. هدف اصلی سبک مینیمال، جلوگیری از هرگونه شلوغی در فضا و استفاده از وسایل بیش از اندازه است.

فضای محیط‌های طراحی شده با این سبک، به‌صورت باز و با نور بسیارزیاد بوده و کاملاً مرتب می‌باشند. در این نوع سبک دکوراسیون داخلی، از رنگ‌ها به‌صورت گذرا استفاده شده و همه‌چیز یک‌دست و مرتب است. فضای باز ارج زیادی در طراحی مینیمالیستی دارد؛ از این رو با حذف تمام وسایل اضافه و استفاده بهینه از فضا، محیطی باز و دل‌نشین پدید می‌آید.

لازم به ذکر است که در این سبک از رنگ‌های خنثی – مانند رنگ سفید – بسیارزیاد استفاده می‌شود. درنتیجه تمامی این موارد موجب بازتر شدن فضای خانه و سایر مکان‌ها می‌شوند. به‌دلیل ساختار ساده این نوع طراحی، شاید بتوان گفت ارزان‌ترین سبک دکوراسیون، الگوی مینیمال است. پیشنهاد می شود جهت خرید لوازم دستشویی و حمام کلیک کنید.

6 ویژگی اصلی سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی

  1. به‌کارگیری رنگ‌های خنثی به‌عنوان رنگ‌ اصلی زمینه و وسایل
  2. استفاده از رنگ‌های سفید برای بازتر شدن محیط و رنگ سیاه برای افزودن تضاد به فضا
  3. عدم استفاده از وسایل پرزرق‌وبرق
  4. تمرکز برروی ایجاد فضای باز و حذف تمامی عناصر اضافی در محیط
  5. استفاده از تضاد رنگی برای متعادل‌سازی و جان‌بخشی بیش‌تر به فضا
  6. استفاده از پارچه‌های بدون طرح و وسایل تزئینی با کاربرد دوگانه (تزئینی و کاربردی)

4. سبک دکوراسیون کلاسیک

سبک کلاسیک، یکی دیگر از انواع طراحی‌ های دکوراسیون داخلی در عصر حاضر بوده که طرفداران خاص خود را دارد. الگوی این سبک به‌گونه‌ای است که با حفظ نظم و مرتب بودن، سعی می‌شود محیط شلوغ و پرزرق‌وبرق طراحی شود.در این نوع طراحی بیش‌تر از رنگ‌های طلایی، کرم، بژ و قهوه‌ای استفاده می‌شود و رنگ‌های مد سال در سبک کلاسیک تأثیری نخواهند داشت. هم‌چنین استفاده از آن در منازل و دیگر مکان‌های بزرگ انجام‌پذیرتر است.

دلیل آن این است که معمولا اسباب و لوازم مناسب دکوراسیون کلاسیک – مانند مبلمان و لوستر – برجسته و بزرگ هستند. ناگفته نماند که سبک کلاسیک هیچ‌گاه از مد نمی‌افتد و در طول تمام دوره‌های اخیر از آن استفاده شده است!

6 ویژگی‌ های اصلی سبک کلاسیک در دکوراسیون داخلی

  1. به‌کارگیری متریال و لوازم لوکس در سبک دکوراسون کلاسیک
  2. استفاده از ستون‌ها و دیوارهای گچ‌بری شده
  3. رعایت تقارن و تناسب در چیدمان وسایل و مبلمان
  4. استفاده از رنگ‌های کمی پررنگ – مانند کرم، بژ، قهوه‌ای، طلایی – و با تضاد رنگی بسیار کم
  5. بهره‌گیری از پارچه‌ها با طراحی کلاسیک مانند راه راه، شطرنجی و داماسک
  6. اصولی خاص و دقیق در نورپردازی

برای تهیه شیرآلات و چینی آلات بهداشتی کلاسیک حتما به محصولات فروشگاه اینترنتی گلزارهوم مراجعه کنید.

انواع سبک های دکوراسیون داخلی

5. سبک دکوراسیون انتقالی یا ترنزیشنال

الگوی دکوراسیون انتقالی یا ترنزیشنال یکی از محبوب‌ترین سبک‌ها در انواع دکوراسیون داخلی بوده که از ترکیب سبک معاصر با سبک کلاسیک به‌دست می‌آید. درواقع در این سبک، یک تعادل بین جلوه امروزی و ساختار کلاسیک به‌وجود می‌آید.

در الگوی سبک ترنزیشنال ممکن است از ترکیب متریال استیل و شیشه‌های زیاد به‌همراه مبلمان مجلل با پارچه‌هایی از جنس مخمل استفاده شود. پالت رنگی استفاده شده در سبک انتقالی، پالت رنگ‌های خنثی بوده است به‌گونه‌ای که آرامش به فضای محیط تزریق کند.

در کنار رنگ‌های خنثی، در این نوع طراحی از رنگ‌های براق نیز استفاده می‌شود. درنتیجه جلوه ویژه‌ای به فضا داده می‌شود و آن را از حالت خشکی خارج می‌کند؛ به این ترتیب احساس صمیمیت در فضا بیش‌تر خواهد شد. پیشنهاد می شود جهت خرید توالت فرنگی کلیک کنید.

4 ویژگی اصلی سبک ترنزیشنال در دکوراسیون داخلی

  1. محدودیت در استفاده از وسایل و اکسسوری‌های جانبی
  2. به‌کارگیری طیف رنگی خنثی و براق به‌عنوان رنگ اصلی زمینه
  3. استفاده از متریال مدرن مانند شیشه، چوب، استیل و فلز
  4. استفاده از مبلمان با خطوط صاف یا منحنی و هماهنگ با فضا

با خرید از فروشگاه اینترنتی گلزارهوم، محصولات بهداشتی ساختمان خود را به سبک ترنزیشنال دکور کنید.

  حمام لاکچری: 19 طرح حمام لوکس و شیک جدید

6. سبک دکوراسیون صنعتی

یکی دیگر از انواع سبک‌ های دکوراسیون داخلی، سبک صنعتی است. همان‌طور که از اسم این سبک مشخص است، الگوی آن از دوره انقلاب صنعتی و قرن‌های 17 و 18 میلادی الهام گرفته ‌شده است. این نوع طراحی در سال‌های 1990 در آمریکای شمالی بسیار رایج بوده ‌است.

در این سبک اغلب با حس نیمه‌تمام ماندن عناصر روبه‌رو خواهیم‌شد. در سبک صنعتی از دیوارهای آجری و بتنی استفاده شده و لوله‌ها در معرض نمایش قرار گرفته و اکسسوری‌ها اغلب از جنس فلز یا بتن هستند. طراحان برای استفاده از متریال نیازی به تغییر رنگ آن‌ها ندارند و همه وسایل استفاده شده را به رنگ طبیعی خود نگه می‌دارند. پالت‌های رنگی سبک صنعتی اغلب تیره بوده و رنگ‌های روشن به صورت انتزاعی استفاده می‌شوند. پیشنهاد می شود جهت خرید فلاش تانک توکار کلیک کنید.

4 ویژگی اصلی دکوراسیون صنعتی در دکوراسیون داخلی

  1. استفاده از پالت رنگی خاکستری و رنگ‌های طبیعی وسایل به‌عنوان رنگ زمینه اصلی
  2. به‌کارگیری وسایل آنتیک و فلزی
  3. استفاده از کف‌پوش‌های بتنی
  4. بهره‌گیری از متریال چوبی و فلزی برای پوشش‌دهی سطوح و دیوارها

درباره ایده دکوراسیون پذیرایی نیز مطالعه نمایید.

انواع سبک طراحی داخلی

7. سبک دکوراسیون شابی شیک (shabby-chic)

و اما یکی دیگر از انواع دکوراسیون داخلی سبک شابی شیک است که بیش‌تر مناسب افرادی‌ست که محیط‌های شلوغ و لوازم طرح‌دار را می‌پسندند. مبلمان روستایی، پارچه‌های گلدار ظریف و لوسترهای درخشان جزو ویژگی‌ها و لوازم رایج مورد استفاده در الگوی این سبک هستند.

این نوع سبک شباهت زیادی به بوهمیک دارد و بیش‌تر سبکی زنانه به حساب می‌آید. معمولا مبلمان مورد استفاده در سبک شابی شیک دارای سبکی قدیمی با پالت رنگی سفید و ملیح است. هم‎چنین اکسسوری‌ها در این سبک شامل وسایل تزئینی عتیقه نیز می‌شوند که افراد را به یاد کاخ‌های فرانسوی و انگلیسی می‌اندازد. پیشنهاد می شود درباره ایده دکوراسیون اتاق خواب بخوانید.

6 ویژگی‌ های اصلی سبک شابی شیک در دکوراسیون داخلی

  1. طراحی‌های زنانه و سبکی ملیح و آرام
  2. استفاده از پارچه‌های گلدار و لوازم مجلل
  3. بهره‌گیری از کف‌پوش‌های سفید و براق
  4. به‌کارگیری مبلمان طرح‌دار، شلوغ و رنگارنگ
  5. استفاده از طیف زیادی از رنگ‌های زیبا
  6. بهره‌گیری از اکسسوری‌ها با طرح‌های گل

  20 ایده تزیین اشپزخانه در سال 2024 + معرفی ایده های جدید و شیک

برخی دیگر از انواع سبک دکوراسیون داخلی

علاوه‌بر انواع سبک‌ های دکوراسیون داخلی معرفی شده که جزو محبوب‌ترین‌ها هستند، سبک‌های دیگری نیز وجود دارد. هرکدام از آن‌ها نیز ویژگی‌های خاص خود را دارند و برای فضاها و سلایق متناسب با خود استفاده می‌شوند. انواع سبک طراحی داخلی دیگری که می‌توانیم به آن‌ها اشاره کنیم عبارت‌اند از:

  • سبک سنتی
  • سبک روستیک یا روستایی
  • سبک اسکاندیناوی
  • سبک بوهمیک
  • سبک نئوکلاسیک
  • سبک مدیترانه‌ای
  • سبک ساحلی
  • و …

مقاله در یک نگاه

زمانی‌که ما برای خانه خود یا مکان‌هایی دیگر – مانند محل کار – تصمیم به ایجاد دکوراسیونی جدید می‌گیریم، بسیار مهم است که از الگوهای مناسب بهره‌گیری کنیم. درواقع توجه به الگوی سبک‌های مختلف طراحی داخلی، به ما کمک می‌کند تا اجزاء محل مورد نظر خود را هماهنگ باهم طراحی کنیم.

درنتیجه یکی از مهم‌ترین نکات در هنگام تهیه لوازم و چیدمان آن‌ها، انتخاب سبک دکوراسیون داخلی مناسب و پیروی از الگوهای آن است. این موضوع می‌تواند به شما کمک کند تا متناسب با ابعاد و فضای خانه یا محل مورد نظر خود، آن را به شکلی ایده‌آل طراحی کنید. این‌گونه آرامش و آسایش بیش‌تری نیز برای شما به همراه خواهد داشت.

برای شناخت این سبک‌ها و الگوهای آن‌ها، ما در این مقاله 7 مورد از انواع سبک دکوراسیون داخلی را به همراه ویژگی‌های‌ هرکدام با شما به‌اشتراک گذاشتیم. درنظر داشته باشید که در انتخاب سبک دکوراسیون، باید به موارد زیادی توجه کنید؛ از جمله آن‌ها متراژ و اندازه خانه، رنگ‌های مورد علاقه افراد، میزان نور طبیعی خانه و غیره می‌باشد! پیشنهاد می شود درباره دکوراسیون اتاق خواب کوچک بیش‌تر بدانید.

برخی سوالات متداول

انواع دکوراسیون و سبک‌ های آن کدامند؟

1. سبک دکوراسیون مدرن، 2. سبک دکوراسیون معاصر، 3. سبک دکوراسیون مینیمال و….

ویژگی‌ های اصلی سبک مدرن چیست؟

عدم استفاده از زرق و برق در سبک مدرن، وجود تقارن به‌صورت عمدی و زیرنظر طراح داخلی، استفاده از رنگ‌های اصلی برای طراحی زمینه و …

2 thoughts on “0 تا 100 انواع دکوراسیون داخلی به زبان ساده + معرفی 7 سبک

  1. مرجان گفت:

    سلام خیلی ممنون بابت معرفی انواع سبک های دکوراسیون

    1. modiran seo گفت:

      سلام ممنون از توجه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *