دلایل گرفتگی راه آب ظرفشویی و روشویی سرویس بهداشتی
حتما می دانید که هر یک از بخش های خانه که لوله کشی شده ممکن است دچار گرفتگی شوند؛ از سینک ظرفشویی و شیر آشپزخانه گرفته تا روشویی سرویس بهداشتی تا وان و حتی دوش حمام . در اینجا نگاهی میاندازیم به دلایل گرفتگی راه آب ظرفشویی و روش باز کردن لولهی فاضلاب آشپزخانه و رفع گرفتگی راه آب ظرفشویی.
دلایل گرفتگی راه آب ظرفشویی
گرفتگی راه آب ظرفشویی و یا لوله شیر آشپزخانه میتواند به دلایل زیادی اتفاق بیوفتد. ورود هرگونه جسم و شیء میتواند باعث مسدود شدن راه آب ظرفشویی و یا روشویی سرویس بهداشتی شود. این مشکل همچنین ممکن است برای خروجی راه آب وان حمام و یا حتی دوش حمام نیز اتفاق بیوفتد. به دلیل اینکه قطر لوله های خروجی آب زیاد نیست و امکان دفع هر شیء را ندارد ، در صورتی که هر گونه شیء سخت و جامد وارد آن شود ممکن است باعث مسدود شدن لوله خروجی شود.
راههای باز کردن گرفتگی راه آب
اگر مشکل گرفتگی راه آب ظرفشویی یا روشویی یا گرفتگی کفشور آشپزخانه پیدا کردید، یک راه برای باز کردن آن رخت آویز سیمی خمیده است. کافی است رخت آویز سیمی را باز و تا حد امکان صاف کنید. یک سر آن را خم کنید تا به شکل قلاب در بیاید؛ بعد آن را به داخل راه آب فشار دهید و شروع به ماهیگیری کنید. بعد از اینکه موها یا دیگر موادی که باعث گرفتگی کفشور آشپزخانه یا گرفتگی راه آب ظرفشویی یا روشویی یا وان شدهاند خارج کردید، بهتر است که آب داغ را باز کنید تا راه آب شسته و تمیز شود.
یک راه حل دیگر استفاده از تلمبه یا چاه باز کن است. البته مشکل اینجاست که بسیاری از افراد روش استفادهی درست از این وسیله را بلد نیستند. اولین فشار رو به جلو نباید خیلی با شدت انجام شود. قرار است هوا را از قسمت زنگ شکل تلمبه با فشار خارج کنید، اما نمیخواهید که باعث پاشش و پخش شدن آب شوید- مخصوصاً اگر کفپوش آشپزخانه یا حمام از جنس چوب سخت باشد. وقتی آب خارج شد، میتوانید با شدت بیشتری تلمبه بزنید اما دقت کنید که جای آن روی راه آب محکم باشد. اگر چهار یا پنج بار تلمبه زدید و پیشرفتی حاصل نشد، دست از تلمبه زدن نکشید. شاید لازم باشد ده یا دوازده بار این حرکت را تکرار کنید تا به نتیجه مطلوب برسید. همچنین دقت کنید که آب کافی در توالت وجود داشته باشد تا تلمبه را بپوشاند.
یک راه حل دیگر برای رفع گرفتگی راه آب سینک ظرفشویی یا کفشور آشپزخانه است. یک سوم فنجان جوش شیرین را با یک سوم فنجان سرکه ترکیب کنید؛ توجه داشته باشید که این ترکیب گاز تولید میکند. محلول را فوراً داخل راه آب بریزید؛ فرایند تولید گاز به شکستن و از بین رفتن مادهی چسبناک داخل لولهی فاضلاب، مو و چرک و کثافت موجود کمک میکند. بهتر است بگذارید دست کم یک ساعت به همین شکل بماند.
البته اگر تاثیر حداکثری میخواهید، توصیه میکنیم اجازه دهید تمام طول شب این ترکیب در راه آب باقی بماند و از شستن آن خودداری کنید. بعد از سپری شدن یک ساعت یا یک شب، با آب داغ راه آب را آبکشی کنید. راه دیگر استفاده از این دو ماده این است که اول جوش شیرین را داخل راه آب بریزید و بعد سرکه را پشت سرش اضافه کنید.
با وجود این توضیحات، شاید سادهترین ترفند استفاده از آب جوش باشد. کتری را پر از آب کنید و بگذارید جوش بیاید و بعد آرام آرام آب جوش را در دو یا سه مرحله داخل راه آب بریزید. به این ترتیب آب جوش فرصت پیدا میکند بین هر بار ریختن چند ثانیه عمل کند. قبل از انجام این کار حتماً سینک ظرفشویی یا کاسه روشویی را خالی کرده باشید و موقع کار با آب جوش نهایت دقت را داشته باشید که خودسوزی نکنید.
استفاده از مواد شیمیایی برای تمیز کردن راه آب کمی خطرناک است چرا که ممکن است سریع اثر نکنند و باعث خوردگی نیز بشوند. اگر نمیدانید کدام یک از گزینههای پیشنهادی بالا را به کار ببرید یا این راهها تاثیر نکردند، راه سریع و مؤثرتر تماس با متخصص است.
جلوگیری از گرفتگی راه آب ظرفشویی یا روشویی
قطعا اولین روش جلوگیری از گرفتگی روشویی یا شیر ظرفشویی این است که از ورود مو یا مواد و زباله ریز به راه آب جلوگیری کنید. همیشه پیشگیری بهتر از درمان است در واقع وقتی میشود مانع وارد شدن مو، چربی و آشغالهای دیگر به راه آب شد، چرا مجبور به تمیز کردن آنها شویم؟ مثلاً، اگر میدانید که موهایتان موقع شستشو ریزش شدید دارد، از روشهای پیشگیری استفاده کنید. حتماً یک محافظ روی راه آب بگذارید تا موهایی که میریزند را جمع کند. این پوشش محافظ هم برای دوش، هم روشویی و هم وان حمام نتیجه بخش است.
وقتی ظرفها را میشویید، چه در ماشین ظرفشویی چه به صورت دستی، دقت کنید که غذای باقیمانده در ظروف را در سطل زباله خالی کنید و هیچ غذایی در آنها نماند. یک راه حفظ و نگهداری راه آب، ریختن آب داغ در راه آب به صورت هفتگی است. راه دیگر این است که هر هفته در راه آب سرکه بریزید و بگذارید نیم ساعت بماند و بعد دو بطری آب داغ در آن بریزید.
همچنین خوب است که به صورت مداوم لوله کشی های ساختمان را بررسی کنید تا ببینید نشتی یا گرفتگی دارد یا نه. به این ترتیب نیاز اضطراری به لوله کشی، که هزینهاش به مراتب بیشتر خواهد شد، پیدا نمیکنید.