مقالات کاربردی

0 تا 100 آموزش نصب وال هنگ و توالت دیواری

وال هنگ چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

توالت‌های وال هنگ نسل جدید و مدرنی از توالت‌های فرنگی هستند که به جای اتصال به کف، به دیوار متصل می‌شوند. در این نوع توالت فرنگی فضای زیرین خالی است و قطعات و اجزا درون دیوار قرار دارد، به همین دلیل به آن توالت دیواری نیز گفته می‌شود. این مدل از توالت فرنگی، نسبت به مدل‌های قدیمی‌تر شیک‌تر و زیباتر است و فضای کمتری از سرویس بهداشتی را اشغال می‌کند. در مقاله وال هنگ چیست به طور مفصل درباره توالت های فرنگی وال هنگ و انواع آن توضیح دادیم. در ادامه این مطلب قرار است درباره نحوه نصب وال هنگ به دیوار صحبت کنیم و ببینیم که برای نصب آن باید چه مراحلی طی شود. البته باید گفت که تقریبا نحوه نصب توالت دیواری برای همه برندها یکسان است و همگی از یک مکانیزم پیروی می‌کنند.

طریقه و آموزش نصب وال هنگ

توجه داشته باشید که پیش از نصب وال هنگ ابتدا لازم است که فلاش تانک و لوله کشی‌های لازم در داخل دیوار نصب شده باشند. در توالت فرنگی وال هنگ، لوله تخلیه در داخل دیوار قرار می‌گیرد و باید قبل از نصب توالت دیواری نصب شود. قابل ذکر است که اساس کار نصب توالت های فرنگی وال هنگ به یک شکل است، با این حال ممکن است که در برخی موارد جزئی نصب آن‌ها متفاوت باشد. بنابراین، در اولین قدم توصیه می‌شود که دفترچه راهنمایی که کارخانه درون جعبه قرار داده را مطالعه کرده تا بتوانید از این محصول به بهترین شکل استفاده کنید.

در اینجا باید توجه داشته باشید که نصب توالت دیواری وال هنگ معمولاً در دو نوبت انجام می‌شود:

● یک بار قبل از کاشی کاری برای نصب سیفون و اجزا در دیوار
● و یک بار دیگر بعد از کاشی کاری و در زمان نصب کاسه و شیرآلات بهداشتی

نصب توالت دیواری

تجهیزات و لوازم مورد نیاز برای نصب وال هنگ

برای آنکه بتوانید نصب توالت دیواری را با موفقیت به پایان برسانید، نیاز به لوازم و تجهیزات زیر دارید:

● متر
● آچار فرانسه
● کاتر و اره
● دریل
● آچار مخصوص وال هنگ (آلن یا ستاره)
● خط کش
● تراز
● مداد

مراحل نصب توالت فرنگی وال هنگ

برای آغاز فرآیند نصب توالت فرنگی وال هنگ، در اولین مرحله باید فاصله آکس پیچ‌های فلاش تانک که از دیوار بیرون زده را اندازه بگیرید. در هنگام نصب توجه داشته باشید که آکس توالت‌های وال هنگ ایرانی معمولاً ۱۸ سانتی‌متر است. وال هنگ‌های ترکیه‌ای موجود در بازار نیز دارای آکس ۲۳ سانتی‌متری هستند.

اگر میخواهید با بهترین مارک توالت فرنگی آشنا شوید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله راهنمای خرید توالت فرنگی را مطالعه کنید.

ارتفاع نصب توالت دیواری باید چقدر باشد؟

در قدم بعدی، شما باید ارتفاع نصب توالت فرنگی دیواری را اندازه‌گیری کنید. معمولاً ارتفاعی استاندارد برای نصب وال هنگ وجود دارد، با این حال برخی از افراد به دلیل داشتن کودک، سالمند یا فردی کم‌توان ممکن است ارتفاع نصب را تغییر دهند. به طور مرسوم، ارتفاع نصب وال هنگ برای کودکان حداقل ۳۵ سانتی‌متر و حداکثر ۶۵ سانتی‌متر از کف است. یکی دیگر از مواردی که حتما باید به آن توجه کرد، ارتفاع فاضلاب توالت فرنگی وال هنگ است. به‌طور کلی، ارتفاع فاضلاب تا کف باید حداقل ۲۲ سانتی‌متر باشد. اگر این فاصله رعایت نشود نصب با مشکل روبه‌رو می‌شود و توالت عملا به کف می‌چسبد.

نصب چارچوب اصلی توالت فرنگی دیواری

در بالا ذکر کردیم که نصب وال هنگ در دو مرحله انجام می‌شود. به این ترتیب، پیش از نصب این توالت دیواری در ابتدا باید یک چهارچوب اصلی به همراه مخزن سیفون در داخل دیوار قرار بگیرد. ابعاد و اندازه این چارچوب به اندازه وال هنگ و مخزن آن بستگی دارد. با این حال، معمولا مخازن توالت‌های دیواری ۸ تا ۱۲ سانتی متر ضخامت دارند و عرضشان نیز برابر با ۵۵ سانتی‌متر است. پس از آنکه چارچوب در دیوار قرار می‌گیرد، دو پیچ نگهدارنده فلزی از دیوار به بیرون تعبیه می‌شود تا توالت بر روی آن نصب شود. اندازه این دو پیچ معمولا بین ۱۸ تا ۲۳ سانتی‌متر است و به مدل توالت انتخابی بستگی دارد. توجه داشته باشید که هنگام نصب چارچوب، ستون‌های فلزی تراز باشد. لازم به ذکر است که اگر مدل توالت فرنگی انتخابی شما اتوماتیک است، یک فیوز یا برق جداگانه در پشت این توالت نصب می‌شود تا سیستم شست‌وشوی خودکار به آن وصل شود.

اگر میخواهید از توالت فرنگی استفاده کنید ولی نمیدانید چطور این کار را انجام دهید پس مقاله نحوه استفاده از توالت فرنگی را مطالعه کنید.

لوله کشی توالت دیواری وال هنگ چگونه است؟

همانطور که اشاره کردیم، برای نصب توالت فرنگی توکار لوله‌ها باید درون دیوار تعبیه شوند. لوله فاضلاب با قطر ۹۰ تا ۱۱۰ سانتی‌متر در فاصله (حداقل) ۲۲ سانتی‌متری از کف سرویس بهداشتی قرار می‌گیرد. یک فاصله ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متری نیز باید بین لوله فاضلاب و فلاش تانک در نظر گرفته شود. بنابراین، پیش از انجام لوله کشی و نصب چارچوب، مدل توالت وال هنگ مد نظر خود را انتخاب کنید و لوله کشی را بر اساس آن انجام دهید.

آموزش نصب وال هنگ پیش از کاشی کاری

همانطور که در ابتدای مقاله ذکر کردیم، ممکن است که نصب وال هنگ ها با یکدیگر متفاوت باشند، بنابراین بهتر است پیش از هر اقدامی دستورالعمل نصب آن را با دقت مطالعه کنید.

● در اولین مرحله، فلاش تانک را همراه با اجزا و متعلقات از بسته‌بندی خارج کنید.
● سپس، فلاش تانک را بر روی زمین بگذارید و بست لوله فاضلاب آکاردئونی و یا خرطومی زیر آن را باز کنید. لوله را از قسمت زانویی در زیر آن نصب کنید و در ادامه، بست را محکم ببندید.
● در داخل بسته‌بندی، دو پیچ بلند قرار دارد که باید در چارچوب فلاش تانک و بالای سر لوله خرطومی قرار بگیرد.
● با مشاهده چارچوب خواهید دید که چهار جای پیچ وجود دارد که دارای دو اندازه متفاوت هستند. در اینجا شما (یا نصاب) باید بسته به اندازه کاسه توالت فاصله را مشخص کنید. این پیچ‌ها تمام رزوه هستند.
● در پایین این چارچوب دو پایه نگهدارنده هم وجود دارد که از آن‌ها برای تنظیم ارتفاع استفاده می‌شود.
● شما (یا نصاب) باید ارتفاع مورد نظر وال هنگ را تنظیم کرده و از طریق پیچ‌های جانبی این پایه‌ها را محکم کنید.
● در ادامه، در بالای چارچوب فلاش تانک باید دو پایه با استفاده از دو پیچ تمام رزوه نصب شود. این دو پایه فلزی در چارچوب فلاش تانک متصل می‌شوند.
● در این مرحله، جعبه کنترل موقت فلاش تانک را در جای خودش قرار دهید و با استفاده از دو پیچ کوچک محکم کنید.
● سپس باید فلاش تانک را در محل مورد نظر قرار دهید. دقت داشته باشید مکانی که برای فلاش تانک در نظر گرفته شده باید در درون دیوار مستحکم باشد تا هم پیچ‌های فلاش تانک محکم نصب شود و هم تحمل وزنی کاسه و فرد استفاده‌کننده را داشته باشد.
● پس از انجام این قسمت، چارچوب را باید به صورت کامل تراز کنید و لوله آکاردئونی یا خرطومی را وارد لوله فاضلاب کنید.
● پس از آنکه چارچوب فلاش تانک به شکل دقیق تراز شد، با آچار پیچ‌های پایه چارچوب را سفت کنید.
● توجه داشته باشید که برای تراز دقیق چارچوب وال هنگ حتما به تراز بنایی نیاز دارید.
● در کف زمین و در پشت چارچوب توالت فرنگی وال هنگ، به وسیله دریل دو سوراخ ایجاد کنید و با استفاده از پیچ و رول پلاک چارچوب را محکم کنید.
● اگر در محل نصب فلاش تانک لوله آب سرد تعبیه نشده، بهتر است اقدام به کشیدن لوله آب سرد در بالای فلاش تانک کنید.
● این شیلنگ در زیر جعبه کنترل فلاش تانک قرار دارد. پس ابتدا باید جعبه را باز کنید و بعد از اتصال شیلنگ، مجددا جعبه را در جای خود ببندید.
● در این مرحله از نصب وال هنگ، دو اتصال لاکی لوله فلاش تانک و لوله خرطومی موجود در جعبه را باید متصل کنید.
● توجه داشته باشید که در اینجا مرحله اولیه نصب به پایان می‌رسد. یادتان باشد که لوله‌های تعبیه شده باید محافظت شوند تا در زمان ساخت دیوار و کاشی کاری رسوبات وارد فاضلاب نشود.
● پس از طراحی و ساخت دیوار، باید دو سر پیچ و جعبه کنترل فلاش تانک از دیوار به اندازه کافی بیرون باشد.

پیشنهاد می کنیم جهت خرید و مشاهده انواع دوش حمام به لینک مربوطه مراجعه نمایید.

مراحل نصب توالت دیواری

آموزش نصب وال هنگ بعد از کاشی کاری و ساخت دیوار

● در مرحله دوم نصب توالت دیواری وال هنگ، اتصال لاکی را به همراه روکش پیچ‌ها از جای خود خارج کنید و سپس، توالت وال هنگ را درون پیچ‌ها بگذارید و اندازه‌شان را بر روی پیچ‌ها مشخص کنید.
● توجه داشته باشید که پیچ‌هایی که از دیوار خارج شده‌اند معمولا بلند هستند. بنابراین اجازه نمی‌دهند که بعدا مهره پشت پیچ‌ها تا انتها سفت شود. لازم است که اندازه مهره را مشخص کنید و اضافه پیچ را برش بزنید.
● در ادامه، دو اتصال لاکی برای سیفون و فاضلاب را به همان اندازه پیچشان از دیوار بیرون زده برش دهید و در نهایت، با استفاده از چسب لوله آن‌ها را در جای خود تعبیه کنید.
● در اینجای کار، توالت فرنگی وال هنگ را در جای خود بگذارید و با بستن مهره‌ها اتصال آن را محکم کنید.
● حال، جعبه کنترل فلاش تانک را باز کنید و بخش‌هایی که اضافه است را برش بزنید تا جایی که اتصالات محکم به دیوار بچسبند.
● توجه داشته باشید که جعبه کنترل فلاش تانک به شکل موقتی در این جا کار گذاشته می‌شود و در این مرحله، باید به ترتیب ابتدا روکش یا درب جعبه را در جای خود نصب کنید. برای این کار اطمینان حاصل کنید که شیلنگ آب درون جعبه سالم است. سپس پیچ‌ها را به اندازه مورد نیاز کوتاه کنید و درپوش جعبه را بگذارید.
● در انتها هم صفحه کلید فلاش تانک را روی اتصال قرار دهید.
● خب، به شما تبریک می‌گوییم! توالت دیواری وال هنگ شما نصب شد. توصیه می‌کنیم پیش از استفاده، یکبار همه شرایط را یکبار تست کنید.

جمع‌ بندی

انتخاب توالت دیواری وال هنگ علاوه بر زیباسازی فضای سرویس بهداشتی منزل، به دلیل اشغال فضای کمتر و طراحی مدرن‌ تر این روزها به گزینه‌ای جذاب تبدیل شده است. باید به شما یادآوری کنیم که برای نصب توالت دیواری در ابتدا باید مکان نصب، لوله‌کشی فاضلاب و دسترسی لوله‌های آب سرد و گرم را به دقت بررسی کنید. همچنین، اگر در هنگام نصب اتصالات استحکام کافی نداشته باشند یا توالت فرنگی نسبت به دیوار تراز نباشد، دیوار باید مجددا تخریب شود تا این دست مشکلات برطرف شوند. ما در این مطلب تلاش کردیم، همه مراحل نصب وال هنگ را همراه با جزئیات برایتان توضیح دهیم. امیدواریم آنچه که در این مقاله آورده شده برایتان مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *