مقالات کاربردی

پنل دوش حمام چیست + آموزش نصب پنل حمام و کاربرد آن

پنل دوش حمام چیست

پنل دوش حمام چیست ؟ بسیاری از افراد فکر می‌کنند به‌خاطر فضای کوچک حمام‌‌شان نمی‌توانند بجز یک علم دوش معمولی، تجهیزات دیگری در حمام‌شان نصب کنند. البته دسته دیگری از افراد دیگر تمایلی به تخریب دیوار حمام‌شان برای نصب انواع ماساژور توکار ندارند. احتمالا هیچ‌کدام از این افراد از وجود نسل جدید دوش‌های حمام خبر ندارند! همین موضوع دلیلی شد تا در این مقاله به شما خواهیم‌ گفت که پنل دوش حمام چیست و چه کاربردهایی دارد؟ معایب پنل دوش چیست؟

پنل دوش حمام چیست؟

پنل دوش حمام یا همان شاور پنل، ترکیبی از شیر حمام و علم دوش و انواع ماساژور است که به‌صورت روکار نصب می‌شود. در این نوع دوش حمام هیچ رد و نشانس از اتصالات و لوله‌ها در علم دوش‌های قدیمی به چشم نیم‌خورد؛ درعوض تمامی تجهیزات مورد نیاز درون پنلی یک‌تکه قرارگرفته‌اند.

درنتیجه تنها چیزی که در پنل دوش حمام دیده‌می‌شود، عبارت‌است از:

⦁ سردوش اصلی

⦁ هندل‌ها

⦁ صفحه اصلی پنل

⦁ پاشور یا وان‌پرکن

⦁ و دیگر تجهیزات که بسته به نوع هر پنل ممکن است با دیگری متفاوت باشد.

معمولا شاور پنل‌ها دارای چندین مجرای خروجی برای جریان آب هستند که همگی مجهز به سیستم Self Cleanning می‌باشند؛ یعنی نازل‌ها منعطف بوده، و خاصیت ضد رسوب دارند.

پنل دوش حمام چیست

آشنایی با ساختار شگفت‌ انگیز شاور پنل

پیش از نصب یک پنل حمام ابتدا باید با ساختار آن آشنا شوید.  پنل دوش حمام یک پکیج کامل برای استحمام شناخته‌می‌شود. ممکن است ساختار انواع شاور پنل حمام با یک‌دیگر متفاوت باشند. اما به‌طور کلی اجزای زیر را می‌توان در انواع پنل دوش حمام مشاهده‌کرد:

  • سردوش ثابت (اصلی)
  • وان‌پرکن
  • دوش دستی
  • ماساژور (بادی‌جت) بالاتنه
  • ماساژور (بادی‌جت) بالاتنه

توجه داشته‌باشید که یک پنل دوش حمام بنابرنوع طراحی و کاربری‌اش ممکن است چند یا همه آپشن‌های نام‌برده را داشته‌باشد. از طرفی علاوه‌بر هندل اصلی که وظیفه کنترل فشار و دمای آب در تمامی بخش‌های پنل دوش را دارد، برای هر یک از موارد بالا، یک هندل (شیر) جداگانه در پنل تعبیه می‌شود؛ تا کنترل جریان آب برای مصرف‌کنندگان آسان‌تر باشد.

  حمام مستر چیست؟ + بررسی ویژگی حمام مستر

جنس شیرآلات در پنل دوش از چیست؟

عموما شیرآلات در این‌گونه پنل‌ها از جنس آلیاژ برنج هستند؛ تا مقاومت لازم در برابر خوردگی و اکسیدشدن را داشته‌باشند. اما اغلب آن‌ها با پوششی از کروم آبکاری شده‌اند. در مورد پرلاتور شیرآلات بیشتر بدانید.

اندازه انواع پنل دوش حمام

انواع شاور پنل از ارتفاع 150 سانتی‌متر تا 200 سانتی‌متر، و در عرض 25 تا 35 سانتی‎‌متر طراحی و ساخته‌شده‌اند. البته در بیش‌تر مواقع پنل‌هایی با اندازه‌های بزرگ، به‌صورت صندلی‌دار طراحی شده‌اند.

کاربرد پنل دوش حمام

انواع ریزش آب در پنل دوش حمام

ریزش آب در انواع پنل دوش حمام دارای حالت‌های مختلفی است؛ از جمله:

  • دو حالته
  • سه حالته
  • چهار حالته
  • پنج حالته
  • حالت ریزش آبشاری یا خطی

علاوه‌بر حالت‌های ریزشی که نام بردیم، ممکن است پنل دوش شما دارای LED باشد یا حتی بدون LED کار کند. که تمامی این آپشن‌ها رو قیمت انواع پنل دوش حمام تاثیرگذارند.

سازوکار چراغ‌های LED در انواع پنل دوش حمام

جالب است بدانید پنل‌های دوش حمامی که مجهز به انواع LED هستند، با جریان برق کار نمی‎‌کنند! در چنین حالتی قطعات کوچکی مانند یک توربین کوچک آبی درون پنل دوش تعبیه شده‌است. درنتیجه با عبور جریان آب از این قطعات توربین مانند، انرژی لازم برای فعال‌شدن LEDها تولید می‌شود. به‌این ترتیب می‌توان گفت هیچ جریان برقی در پنل دوش حمام به‌کاربرده نشده‌است. پیشنهاد می شود درباره دوش آب سرد بخوانید.

انواع پنل دوش حمام

پیشنهاد ما این است که پیش از خرید و نصب پنل حمام، ابتدا انواع آن را بشناسید تا بدانید که کدام نوع و مدل مناسب نیاز و بودجه شماست.  پنل‌های دوش حمام ممکن است از متریال‌های گوناگونی ساخته‌شده‌باشند. از این جهت می‌توان آن‌ها را به پنج گروه زیر تقسیم کرد:

  • استیل ضد زنگ (رایج‌ترین مواد برای ساخت انواع پنل دوش حمام)
  • آلومینیوم
  • چوب
  • ترکیب چوب و استیل
  • اکریلیک

  معرفی17 دکوراسیون سرویس بهداشتی جدید 2024 شیک و زیبا

انواع پنل دوش حمام

کاربرد پنل دوش حمام

از مهم‌ترین کاربردهای پنل دوش حمام می‌توان به استفاده از آن‌ها در حمام‌های معمولی و انواع کابین دوش (اتاق دوش) اشاره کرد. چرا که نصب این مدل از دوش حمام، بسیار آسان‌ بوده و هیچ نیازی به نصب شیرآلات حمام ندارد؛ چون تمامی اتصالات موردنیاز درون ساختمان پنل دوش تعبیه شده‌است. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره کفشور خطی چیست را بخوانید.

4 مزایای پنل دوش حمام

نصب شاور پنل‌ها در فضای حمام شما را از نعمت یک استحمام کامل و آرامش‌بخش بهره‌مند می‌کند؛ چرا که با نصب آن‌ها دیگر نیازی به هیچ تجهیزات اضافه‌ دیگری نخواهیدداشت. زیرا هرآن‌چه که در محیط حمام به آن نیاز داشته‌باشید روی پنل دوش حمام‌تان طراحی شده‌است؛ درنتیجه شما تنها با یک علم دوش یا دوش دستی معمولی مواجه نمی‌شوید! مهم‌ترین مزایای پنل دوش حمام را می‌توان در 4 مورد زیر خلاصه کرد:

قیمت مناسب نسبت به قابلیت‌ ها

پنل‌های دوش از نظر اقتصادی بسیار مقرون‌به‌صرفه هستند. به‌عنوان مثال یک پنل دوش حمام با آپشن‌های زیر را درنظر بگیرید:

  • سردوش دیواری توکار
  • دوش دستی
  • 4 ماساژور توکار
  • شیر حمام توکار با مغزی چندحالته

حالا به کمک یک ماشین حساب قیمت میانگین هر کدام از اجزای بالا را به‌طور جداگانه محاسبه کنید. اگر عدد به‌دست‌آمده را با قیمت پنل دوش موردنظر مقایسه کنید، متوجه خواهیدشد که قیمت پنل دوش به شکل قابل توجهی از عدد به‌دست‌آمده کم‌‎تر است!

مزایای پنل دوش حمام

ظاهر لوکس

باتوجه به این‌که تمام تجهیزات در پنل دوش حمام روی یک بورد و پشت یک روکش یک‌پارچه قرارگرفته، ظاهر زیبا و لوکسی به ‌آن‌ها بخشیده‌است. درنتیجه همین پنل دوش حمام به تنهایی می‌تواند تغییرات شگفت‌انگیزی رد دکوراسیون حمام شما ایجاد کند. خصوصا برای افرادی که حمام قدیمی دارند و قصد بازسازی و نصب تجهیزات توکار ندارند، شاور پنل می‌تواند گزینه بسیار مناسبی باشد.

نصب آسان

نصب انواع پنل دوش حمام بسیار راحت و سریع انجام می‌شود. هندل اصلی در شاور پنل‌ها به لوله‌کشی اصلی دیوار حمام متصل شده و جریان آب را بین دیگر تجهیزات داخل پنل تقسیم می‌کند. بنابراین نصب این‌گونه پنل‌ها نیازی به تخریب دیوار یا ایجاد تغییرات آن‌چنانی در لوله‌کشی حمام ندارد.

صرفه‌ جویی در مصرف آب و زمان استحمام

عموما در حمام‌هایی که تمرکز جریان آب روی یک سردوش است، تمام فشار آب به همان سردوش اختصاص پیدامی‌کند. از طرفی فردی که زیر دوش قرارمی‌گیرد، به‌خاطر محدودیت جریان آب که تنها از یک نقطه (سردوش) اتفاق می‌افتد، زمان بیش‌تری را صرف استحمام می‌کند؛ درحالی‌که در پنل دوش حمام جریان آب بین چند نقطه مختلف تقسیم می‌شود و در زمان کم‌تری نقاط بیش‌تری از بدن فرد را شست‌وشو می‌دهد. درنتیجه حجم آب بسیار کم‌تری مصرف می‌شود. در این حالت هم در مصرف آب صرفه‌جویی می‌شود و هم در زمان استحمام می شود.

معایب پنل دوش حمام

با تمام محسناتی که تا این‌جا از پنل دوش حمام گفتیم، نباید از معایب آن غافل شد. معایبی که در ادامه به‌طور مختصر توضیح داده‌ایم، هرکدام بارها و بارها برای افراد مختلف اتفاق افتاده‌اند؛ بنابراین لازم است پیش از تصمیم‌گیری به نصب شاور پنل، به نکات زیر هم توجه کافی داشته‌باشید:

  • محدودیت در طراحی انواع پنل دوش حمام

در بیش‌تر مواقع انواع پنل دوش حمام با هر تعداد آپشنی، در قالب و چهارچوبی تقریبا ثابت طراحی می‌شود. این موضوع باعث شده تا افراد کم‌تری به سراغ آن‌ها بروند. درعوض افراد ترجیح می‌دهند از انواع سردوش‌ها و دوش‌دستی‌های مدرن یا کلاسیک به سلیقه خودشان استفاده کنند؛ به‌عنوان مثال در تصویر بالا یکی از سردوش‌های توکار دیواری از برند آلمار ایتالیایی را مشاهده می‌کنید.

  • تعمیر دشوار و در دسترس نبودن قطعات

یکی از معایب پنل حمام تعمیر دشوار آن و در دسترس نبودن قطعات برای تعویض است که بسیاری را از خرید این محصول منصرف می‌کند. از آنجایی که بیشتر خریداران ترجیح می‌دهند که به جای استفاده از پنل دوش حمام از تجهیزات جداگانه استفاده کنند، طبیعی است که قطعات پنل‌های حمام به شکل انبوه تولید نشود. بنابراین، در زمان خرابی یا تعمیر پانل دوش حمام ممکن است خریداران با دردسرهایی روبه‌رو شوند.

⦁ افت فشار آب از معایب پنل دوش

در بخش‌های قبلی همین مقاله گفته‌شد که فقط هندل (شیر) اصلی در پنل‌های دوش حمام به لوله‌کشی آب وصل می‌شود. درواقع جریان آب توسط همین هندل به‌صورت شبکه‌ای بین دیگر بخش‌های پنل تقسیم می‌شود. واضح است که در این شرایط، حتی با وجود فشار آب بسیار عالی ساختمان، باز هم فشار آب در بخش‌های مختلف پنل کاهش می‌یابد. درحالی‌که در سردوش‌ها و تجهیزات مستقل حمام، هریک از قطعات به‌طور مستقل به لوله‌کشی وصل شده و فشار آب بین آن‌ها تقسیم نمی‌شود.

⦁ هماهنگی ارتفاع پنل با ارتفاع دیوار و خروجی لوله آب

یکی از بزرگ‌ترین معایب پنل دوش این است که افراد حین خرید به‌ آن توجه نمی‌کنند، تناسب اندازه پنل با دیوار حمام و خروجی لوله آب است. یعنی درصورت کوتاه بودن دیوار (ارتفاع کم سقف) یا عدم تناسب خروجی لوله‌های آب که قراراست به شیر اصلی در پنل وصل شود، مرحله نصب پنل با مشکل جدی مواجه می‌شود.

پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره  راهنمای خرید آینه توالت را بخوانید.

طراحی انواع پنل دوش حمام

آموزش نصب پنل دوش حمام

حال که اطلاعات بالا در اختیارتان قرار گرفت، نوبت به آموزش نصب پنل دوش حمام است. توجه داشته باشید که نصب پانل دوش حمام طی چند مرحله انجام می‌شود که در ادامه آن‌ها را توضیح خواهیم داد. این مراحل عبارتند از:

● تعیین مکان پنل حمام بر روی دیوار و اندازه‌گیری دقیق
● نصب قلاب یا قاب آلومینیومی بر روی دیوار
● اتصال پایه‌های نگهدارنده گوشی بر روی دیوار
● متصل کردن ورودی‌های آب
● نصب پنل به صورت کامل بر روی دیوار

در ادامه هر یک از این مراحل نصب پانل دوش حمام را به طور مختصر توضیح داده‌ایم.

1. برای نصب پنل حمام ابتدا محل نصب پنل را با استفاده از یک تراز دستی مشخص کنید. توجه داشته باشید در بیشتر موارد، ارتفاع پنل از کف باید ۸۰ سانتی‌متر باشد. پس از انجام مراحل اندازه‌گیری و علامت زدن، نوبت به نصب قلاب‌ها می‌رسد.

2. در این مرحله، دو خشاب یا دو قلابی که در بسته‌بندی پنل حمام قرار دارد را توسط ۴ پیچ به دیوار نصب کنید. حال باید از ۲ قلاب به عنوان نگهدارنده پنل دوش استفاده کنید. فراموش نکنید که برای نصب قلاب‌ها باید اندازه‌گیری‌ها دقیق باشد و حتما از دریل و تراز استفاده کنید.

3. با کمی بررسی پنل متوجه خواهید شد که در کناره آن یک پایه نگهدارنده برای دوش دستی تعبیه شده باید آن را به پایه مخصوص آن وصل کنید. معمولا پیچ یا مهره‌های این نگهدارنده درون بسته‌بندی پنل حمام وجود دارد. پس از وصل نگهدارنده، شیلنگ ورودی آب را با استفاده از یک بست به دوش دستی وصل کنید.

4. در این مرحله، نوبت به نصب ورودی‌های آب سرد و گرم می‌رسد که البته کار چندان دشواری نیست. در اینجا می‌توانید با اتصال شیلنگ‌های آب سرد و گرم که از قبل روی دیوار قرار دارد، جریان آب سرد و گرم را به پنل حمام وصل کنید. البته توجه داشته باشید که جای جریان آب سرد و گرم جابه‌جا وصل نشود.

5. حال پیش از آنکه پنل دوش را در جای خود بگذارید، لازم است که همه بخش‌های آن را بررسی کنید تا بتوانید نشتی‌ها و خرابی‌ها را پیدا کنید.

6. در پایان، زمان نصب پنل حمام به روی دیوار رسیده است. برای این کار باید پنل دوش حمام را بر روی قلاب‌های ابتدایی قرار دهید. البته توجه داشته باشید که این کار باید با ظرافت و دقت انجام شود تا آسیبی به پنل نرسد.

7. بعد از قرار دادن پنل دوش بر روی قلاب‌های تعبیه شده، پنل را به سمت پایین می‌کشیم تا به صورت کامل جا بیافتد. در نهایت با استفاده از چسب آکواریومی لبه‌های پنل را به دیوار می‌چسبانیم و اضافات چسب را با دستمال مرطوب پاک می‌کنیم.

  ۱۰ تفاوت سینک روکار و توکار چیست؟ (بررسی مزایا + معایب)

خرید بهترین پنل دوش حمام

در این مطلب تلاش کردیم توضیح دهیم که پنل حمام چیست، چه مزایا و معایبی دارد و در نهایت، طریقه نصب پانل دوش حمام چگونه است. امیدواریم آنچه در این مطلب آورده شد برایتان مفید بوده باشد.  در انتها باید بگوییم که بهترین پنل دوش حمام پنلی است که علاوه‌بر داشتن قابلیت‌های موردنیاز شما، از کیفیت مناسبی هم برخوردارباشد. منظور از کیفیت مناسب، جنس بدنه و شیرآلات به‌کاررفته در آن است. بهتر است بدنه پنل دوش حمام از متریالی ضد زنگ و ضد خوردگی ساخته‌شده‌باشد، تا بتواند در فضای مرطوب حمام مقامت لازم را از خود نشان دهد. از طرفی نباید وزن سنگینی داشته‌باشد. چرا که هنگام نصب یا تعویض و تعمیر قطعات، دچار مشکل خواهیدشد.

اگر شما هم از طرفداران پنل دوش حمام هستید یا تجربه‌ای در زمینه نصب و استفاده از آن دارید، در بخش نظرات با ما درمیان بگذارید.

برخی از سوالات رایج

پنل دوش حمام چیست؟

پنل دوش حمام یا همان شاور پنل، ترکیبی از شیر حمام و علم دوش و انواع ماساژور است که به‌صورت روکار نصب می‌شود. در این نوع دوش حمام هیچ رد و نشانس از اتصالات و لوله‌ها در علم دوش‌های قدیمی به چشم نیم‌خورد؛ درعوض تمامی تجهیزات مورد نیاز درون پنلی یک‌تکه قرارگرفته‌اند.

اندازه انواع پنل دوش حمام چیست؟

انواع شاور پنل از ارتفاع 150 سانتی‌متر تا 200 سانتی‌متر، و در عرض 25 تا 35 سانتی‎‌متر طراحی و ساخته‌شده‌اند. البته در بیش‌تر مواقع پنل‌هایی با اندازه‌های بزرگ، به‌صورت صندلی‌دار طراحی شده‌اند.

3 thoughts on “پنل دوش حمام چیست + آموزش نصب پنل حمام و کاربرد آن

  1. شیما گفت:

    سلام ممنون از توضیحات خوبتون درباره کاربرد پنل دوش حمام و مزایا و معایبش. عالی بود.

    1. modiran seo گفت:

      سلام ممنون از توجه شما

  2. محمد حسین گفت:

    سلام ممنون از توضیحات خوبتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *